Ömer_Yeter
Yetkin
Evet, hoş geldiniz. Daha 1 hafta oldu 18’e gireli, ancak hâlâ bazı çocukluk dönemimde yaptıklarım gözümün önüne geliveriyor. Neler mi bunlar? Hemen başlayayım:
- Liseye girdiğim ve çıktığım bir olmuştu. Hani, nasıl lise hayatım berbat bir şekilde başladıysa, aynı şekilde de bitti. Bunun dışında özellikle lise sonda yaşadıklarımı sanırım bir ömür unutmayacağım. Örneğin İngilizce hocamla yaşadığım bir sıkıntı vardı ve size şunu demek isterim ki — o an, ilk defa bir öğretmenin beni azarladığına şahit olmuştum. Detaylarını belki yeni bir konuda anlatırım. Neyse, onun dışında, tamam çocuktum ama yasal olarak arkadaş, siz sessiz ve genel olarak kendi hâlindeki insanlara savaş mı açtınız? (Bunu bazı hocalara hitaben söylüyorum.)
- Ben lisedeyken genelde pek bilinmiyordum, daha doğrusu yanlış anlaşılmıştım. Bu yüzden çoğu kimse benimle sık sık konuşmaz veya muhabbet etmezdi. Gerçekten bu durum çok üzücü, ve eminim bu yazıyı okuyan biri de bunun ne kadar kötü bir his olduğunu bilir.
- Arkadaşlık konusunda zaten lisede kaç kez geri planda kaldım, sayısını bile bilmiyorum. Aslında bu konu 2. maddeyle biraz bağlantılı. Her neyse, lisedeyken 2 veya bilemediniz 3 arkadaşım vardı. Kısaca “ne kadar az, o kadar iyi” modundaydım. Keşke bu modu ilk lise yılımda keşfetseymişim de, en azından sınıfın tamamı bana “hiç konuşmuyorsun” demezdi.
Son düzenleyen: Moderatör: