Londra’da metro kartı çalışmayınca yardımcı olup 2 durak fazla gidip ineceği yere kadar eşlik ettiğim Yunan bir kadınla tanışmıştım. Türk olduğumu duyunca çok daha fazla sevecen ve rahat davranmaya başlamıştı. Sanki kendi ülkesinden biriymişim gibi.
Londra'da metro kartı çalışmayınca yardımcı olup 2 durak fazla gidip ineceği yere kadar eşlik ettiğim Yunan bir kadınla tanışmıştım. Türk olduğumu duyunca çok daha fazla sevecen ve rahat davranmaya başlamıştı. Sanki kendi ülkesinden biriymişim gibi.
Maalesef memleketinizdeki insanlar aşırı derecede ırkçıydı. Sizlik bir şey demiyorum ama gittiğimiz zaman bizi AVM'de gezdirmediler. Bir sürü Türk insanla karşılaştık bu arada.
Siz o zaman Sofya'ya gittiniz. Sofya güzel bir yer yapı olarak fakat insan olarak çok kötüler şimdi memleketim diye savunacak değilim. Sofya'da ırkçılık ve hırsızlık çok.
Siz o zaman Sofya'ya gittiniz. Sofya güzel bir yer yapı olarak fakat insan olarak çok kötüler şimdi memleketim diye savunacak değilim. Sofya'da ırkçılık ve hırsızlık çok.
Bulgaristan'da gece hayatı çok güzel oluyor mesela. Bahsettiğim bg-folk sanatçılarının clup konserleri. Tavsiye ederim. Ayrıca Bulgaristan insanlarının (hepsi değil ama çoğu) bazı tanıdıklarım gerçekten utandırıcı seviyeye getiriyor sizi. Bildiğin Bulgar olduğun için utanıyorsun böyleleri de var.
Bulgaristan'da gece hayatı çok güzel oluyor mesela. Bahsettiğim bg-folk sanatçılarının clup konserleri. Tavsiye ederim. Ayrıca Bulgaristan insanlarının (hepsi değil ama çoğu) bazı tanıdıklarım gerçekten utandırıcı seviyeye getiriyor sizi. Bildiğin Bulgar olduğun için utanıyorsun böyleleri de var.
Yani herhangi bir düşmanlık beslemiyorum ben, sadece aldığım tutum kötüydü. Zaten gittiğimiz zaman ben biraz daha cahil ve saftım o yüzden çok takmamıştım. Küçüktüm yani, çok olmadı ama insanın duyguları ve karakteri değişiyor tabii.
Ben orda büyüdüm, Bulgaristan çocuğu sayılırım, hatta sayılırım değil, direk Bulgaristan çocuğuyum. Eskiden Türkiye'den daha kötü bir yer olduğu için yaşamam derdim fakat şimdi Türkiye'den daha çok yaşanabilir bir yer.
Ben orda büyüdüm, Bulgaristan çocuğu sayılırım, hatta sayılırım değil, direk Bulgaristan çocuğuyum. Eskiden Türkiye'den daha kötü bir yer olduğu için yaşamam derdim fakat şimdi Türkiye'den daha çok yaşanabilir bir yer.
Yani herhangi bir düşmanlık beslemiyorum ben, sadece aldığım tutum kötüydü. Zaten gittiğimiz zaman ben biraz daha cahil ve saftım o yüzden çok takmamıştım.
Anlıyorum. Bunu Amerika'da yaşamıştım. Özellikle Chicago bölgesinde Bulgarlar orada çok yoğun. İlk başlarda çok fazla kötü tutum yaşadım. Ki Bulgar olmama rağmen.
Anlıyorum. Bunu Amerika'da yaşamıştım. Özellikle Chicago bölgesinde Bulgarlar orada çok yoğun. İlk başlarda çok fazla kötü tutum yaşadım. Ki Bulgar olmama rağmen.
Yer yer olabiliyor böyle olaylar takmamak lazım.
Ya bizimkilerin emekliliği gelince tekrar taşınacağız.