dotsh

Üstün
Yaz tatilinde kuzenim ve ailesi ile gitmeyi düşünüyorum. Yanımda 1. derece akrabalarım olmadan gidebilir miyim? Herhangi bir yasal izin gerekiyor mu? Gerekiyorsa nereden alabilirim?

Yaz tatilinde kuzenim ve ailesi ile gitmeyi düşünüyorum. Yanımda 1. derece akrabalarım olmadan gidebilir miyim? Herhangi bir yasal izin gerekiyor mu? Gerekiyorsa nereden alabilirim?
1.dereceden akrabalarının noter tarafından onaylanmış bir beyanı olursa yurt dışına çıkabilirsin fakat gerisi hakkında fikrim yok.

Ben yıllardır çıkıyorum. Hem annenin hem de babanın notere gidip bir belge imzalamaları gerekiyor. Her ikisinin de senin tek başına yurt dışına çıkmana izin verdiğiyle ilgili.

Bu arada sana tavsiyem pasaportuna KKTC mührü bastırma. Daha sonrasında sorun olabilir.

Ben yıllardır çıkıyorum. Hem annenin hem de babanın notere gidip bir belge imzalamaları gerekiyor. Her ikisinin de senin tek başına yurt dışına çıkmana izin verdiğiyle ilgili.

Bu arada sana tavsiyem pasaportuna KKTC mührü bastırma. Daha sonrasında sorun olabilir.

Pasaportum yok zaten. Kimlikle gidiliyor diye biliyorum. Normalde çıkartacaktım ama ailem ihtiyacın olmaz diyerek uğraşmadı. Tek veli ile olsa daha iyi olurdu ama yapacak bir şey yok.

Bu yeşil pasaport nasıl alınıyor? Şartları nedir? Almanın kolay bir yolu var mı?
Belli bir süre devlet memuru olmak gerekiyor sanırsam. Çok fazla bir bilgim yok, annem sayesinde almıştım. İngiltere’de oturma iznim olduğu için hiçbir vize sıkıntım yok zaten.