Bütçe
650.000 TL

Sybicort

Çalışkan
Herkese iyi forumlar. Başlıkta da belirttiğim gibi ay sonu 600-650 bin TL bütçe ile bir araç almayı planlıyorum. Manuel, dizel veya benzin (öncelikli tercihim benzin yaşadığım şehir kışın çok soğuk olduğu için dizel araçlar çalışmakta sorun yaşayabiliyor). Kaput-Tavan-Bagaj işlemsiz araçlara bakıyorum, onların haricinde çok fazla değişen veya boya olmadıkça sorun değil. Küçük bir şehirde yaşıyorum ve yer yer yokuşları olsa da abartı olarak değil. Çok fazla yol yapan birisi değilim genel olarak şehir içi bineceğim yılda 8-10 bin kilometre anca yaparım. Km olarak maksimum 160 bin civarlarında, beni sanayiye az götürecek, benzin konusunda da çok cep yakmayacak bir araç arıyorum. Şu an için aklımda olan birkaç model şöyle fakat hangisini tercih etmek doğru olur ya da mantıklı olur ona maalesef arabadan pek anlamadığım için karar veremedim.

2013-2015 arası Renault Clio 1.2 75 HP
2013-2015 arası 1.2 TDi Volkswagen Polo (km'si 180 bine kadar çıkabiliyor)
2013-2015 arası Fiat Punto 1.3 Multijet veya 1.4 Fire

1.4 Fire Fiat Egea (Taksi çıkması muhabbetinden dolayı güvenilmesi ve bulunması nispeten daha zor)
1.4 Twinport Opel Corsa
2012 sonrası 1.2 D-CVVT Hyundai i20
1.2 Skoda Fabia
2012 sonrası 1.0 Toyota Yaris

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu listeden Twinport Opel Corsa veya Egea tercih ederdim. Polo 3 silindirli dizellerine pek yanaşmamak lazım. 4 silindirliler daha makul. Clio 1.2 75'lik olanlar da çok tutulmuyor aslında. 1.6 100 HP Clio tercih ederim, performansı da gayet iyi. Punto da açıkçası biraz dökülüyor, kronikleri de çok. Şehir içi ağırlıklı atmosferik tercih etmeniz gayet mantıklı. İ20 o motorunu ben pek beğenmiyorum ama detaylar için Pesimist hocaya sormak lazım.

1.4 Fire Egea bence göz ardı edilmemesi gereken bir seçenek. Motoru yıllardır kullanılan, genel olarak kendini kanıtlamış bir motor. Yağ eksiltme yaşayan araçlar olduğunu duymuştum ama düzenli yağ kontrolü yapıldığı sürece çok büyütülecek bir durum değil. Parça ve bakım maliyetleri de makul. Temiz ve bakımlı bir örneği bulunursa listedeki mantıklı tercihlerden biri olur.