18 yaş için dili ağır olmayan yazar önerisi

Hocam çok okumayan birisiyim diyince aklıma direkt. Okuduklarını söylesen aslında ona göre önerelim.
Bende aslında aman aman okuyan birisi değilim. Okuduklarım da şunlar:

Moby Dick Herman Melville
Sisin Sakladıkları Miyase Sertbarut
Ortak Ruh Miyase Sertbarut
Define Adası Robert Louis Stevenson
Büyük Yarış John Reynolds Gardiner
Arkadaşıma Veda Zülfü Livaneli (ismini Atatürk'e Veda olarak karıştırdığım kitap)
Son Ada'nın Çocukları Zülfü Livaneli
Oliver Twist Charles Dickens
Tom Sawyer Mark Twain
Çöp Plaza 1 Miyase Sertbarut

Okuduğum ve en beğendiğim çoğu kitabı yazdım. Aslında çoğu kısaltılmış metin ve sadece bir kaçı orijinal metine sahip.

Tabii ki. Stefan Zweig kesinlikle muhteşem bir yazar. Ve novellaları var. Yani kısa romanlar gibi düşün. Mecburiyet, Satranç, Olağanüstü Bir Gece, Hayatın Mucizeleri, Sahaf Mendel ve diğer tüm novellaları harikadır. Tüm bunları okuyup tadını aldıktan sonra da Dünün Dünyası gibi inanılmaz iyi otobiyografisini okumalısın. Dönemin Avusturyasını çizen muhteşem bir sanat eseridir Dünün Dünyası. Savaştan nefret eden bir sanat, doğa ve insanseverin yaşamını okuyacaksınız. Stefan Zweig okumadan önce onun olağanüstü kişiliğini de öğrenmen yerinde olacaktır. Avusturya'nın Opera salonlarından Brezilya'ya ve hazin ama anlamlı sona uzanan bir hayat hikayesi. Kesinlikle herkesin okuması ve tanıması gereken biri Zweig.

İkinci olarak Jack London. Yine ilginç bir hikaye ve yine hazin bir son. Martin Eden isimli eseri dünyanın en iyi kişisel gelişim kitabıdır. Benim en saçma bulduğum kitap kategorisidir Kişisel Gelişim. Benden bu alanda tavsiye isteyenlere genellikle küçük bir uyarının ardından yalnızca Martin Eden'î önerir geçerim. Kesinlikle okumalısın. Beyaz Diş, Vahşetin Çağrısı, Deniz Kurdu gibi eserleri de mükemmeldir.

Dan Brown. Diğerlerinden daha farklı bir yere koyabiliriz Dan Brown'ı. Hem çağdaş hem farklı bir tarz. Robert Langdon serisini okumalı mısınız? Evet. Ben özellikle üniversite yıllarımda okudum tüm eserlerini. Melekler ve Şeytanlar'da Aydınlanma Felsefesini ve sosyal çevrede sakız olmuş illüminatinin gerçeklerini öğrenirsin. Da Vinci Şifresi bir başyapıttır elinden bırakamazsın. Cehennem (ki uzuuun bir bölümü Türkiye'de geçer), Başlangıç, Kayıp Sembol ve bu sene çıkan Sırların Sırrı hepsi heyecanla okunabilen eserler. Gayet okuyabilirsin.

William Golding, Sineklerin Tanrısı lise çağında da rahatlıkla okunabilen ve insanoğlunun tehlikesinin sınırının olmadığını gözler önüne seren bir eser. Kesinlikle okunmalı ama kesinlikle.

John Steinbeck, bu yazarlar arasında en sonlarda girmen gereken yazar olmalı ama kesinlikle okuman gereken bir yazar. En sonlara koy diyorum çünkü kitapların muhteşem dünyasına yeni giren biri için zorlayıcı olabilir. İnci ile başlayabilirsin biraz daha zaman sonra Gazap Üzümleri'ni okumalısın.

Daha önerebileceğim çook yazar ve müthiş eserler var ama maalesef zamanım çok yok. İyi okumalar!

@Sıla, çok teşekkür ediyorum. Önerdiğin kitapları farklı sepetler halinde dizeceğim ve uygun zamanda alacağım.

Aşağıdaki fotoğrafta uygun olabilecek birçok kitap var, bi' inceleyin.

Çok teşekkürler hocam emeğinize sağlık. Bunların çoğu en azından dili az ağır olanlar değil mi?
Balzac/Genç Werther'nın Acıları/Komünist Manifesto/Notre Dame'ın Kamburu/Candide dışı okunabilir kitaplar.

Rica ederim. Alırken yayınevlerine de dikkat et ama. Çevirmene de dikkat et. Kuşkuya düşersen çevirmen ve yayınevi konusunda ya bana sor ya da yapay zekaya sor.
Mutlaka öyle yaparım. Son zamanlarda yayınevlerine dahi dikkat ediyor sayılırım. Şimdiden teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…