Anladığım kadarıyla yatırım yapmıyorsun, trade yapıyorsun. 18 yaşında bunu yaparsan tabii stres yaşarsın. Bunu 28, 38'de bile yapmak stresli. Trade yapma, yatırım yap. Gençsin. En önemli artın zaman. Önünde zaman var. Yatırım yap.

Büyük, güvenilir ve geleceğine inandığın şirketlere yatırım yap. Trade yapma.

15 yasinda baslamis birisi olarak once yatirim yapmayi ogren sonrasinda mantigi anla grafik falan degil rapor okumayi spk kap bildirileri okumayi ogren sonrasinda bilancolar pd dd okumayi ogren sonrasinda teknik analize gecip trade yapmayi ogren yoksa surekli kaybetmeye mahkumsun şu an aktif 2 borsadayim ve ikisini de detaylica analiz edip trade yapiyorum (19 yasindayim)

Dayıcığım trade yapacak zekaya, eğitime ve beceriye sahip olduğunu düşünüyorsan gidiyorsun wall-street'e aylık $150.000 maaş alacağın broker firmalarına giriyorsun ve maddi kaygı yaşamıyorsun. Ha bunu yapacak kapasiten yoksa da "trade" falan filan yapma. Borsa bir yatırım aracıdır, ticaret aracı değil.

Birazdan video izleyip, 2-3 kitap okuyup farklı farklı metotlar ile "trade" yapabildiğini iddia eden arkadaşlar gelecek. O arkadaşlar trade falan yapmıyor sadece şansları yaver gidiyor ama farkında değiller, elinde sonunda patlayacakları gün gelecek. O zaman da "X paramı 100X yapmıştım ama aç gözlülük yaptım" diye hikaye satacaklar. Bildiğin kumarbaz zihniyeti yani.