emre44

Uzman
Merhaba, gelecek sene üniversiteye gideceğim veya mezuna bırakacağım bilmiyorum. 18'e yeni girdim bu yazın 2-3 aylık çalışmam gerek. Nerelerde şansımı deneyebilirim? İstanbul'da yaşıyorum iş tecrübem yok.

Herhangi bir kafe, restoran, giyim mağazası. Hepsi lise mezunu alır ayrıca öyle deneyime de çok önem vermezler. Sadece 2 3 ay sonra çıkacağım deme yeter.

Her iste calisilir o yasta.

Garsonluk, motokuryelik, insaatcilik, hali yikama, bina temizleme, amelelik, halde meyve tasima gibi seyler ilk aklima gelenler. Bunlar hem seni 3 ayligina kabul ederler hem de tecrubeye ihtiyacin yok. Parasi da iyidir hali yikama ve garsonluk disinda.

Merhaba, gelecek sene üniversiteye gideceğim veya mezuna bırakacağım bilmiyorum. 18'e yeni girdim bu yazın 2-3 aylık çalışmam gerek. Nerelerde şansımı deneyebilirim? İstanbul'da yaşıyorum iş tecrübem yok.
Alternatifler arasında hem en çok kazandıran hem de en zor iş olan inşaat sektörü var. O zorluğa 2 3 ay dayanabilirim dersen çok güzel birikimler yapabilirsin. Yok dersen de en temizi bence giyim mağazalarında çalışmak.

Arkadaşların saydığı meslekler haricinde bim, A-101 gibi zincir marketlerde de çalışabilirsin. Ne önerirsin dersen ben de garsonluk öneririm.

Zincir marketleri deneyebilirsiniz. Kasada olursanız çok yorulmuyorsunuz diğer personele göre.

2 3 ay sonra çıkıcam deme kafelere ve giyim mağazalarına bakabilirsin.

Zincir, part time yerler en mantıklısı. Hem fazla yorulmazsın hem de ücretleri çalışma saatine göre hesap edildiği için köle gibi 6 gün 10 saat çalışıp asgari almaktansa 3-4 gün çalışılan zincir yerler daha yararlı senin için. Mental olarak da yorulmazsın.