18 yaşından küçüğüm diye randevu alamıyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan seeraddar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 191

seeraddar 42

Üstün
Büyükşehir de yaşıyorum, koskoca şehirde 2 tane göğüs doktoru var, biri devlet biri özelde. Randevu almak imkansız yani, neredeyse 4 milyon nüfuslu şehre 1 doktor koymuşlar. Ben özel hastanedekine gittim oradaki doktorumu içeri atmışlar. Şu an kulağımda inanilmaz problem var, kbb ye randevu almam lazım. Anneme/babama randevu veren sistem bana vermiyor. 182'yi arayınca "sen küçüksün çocuk sağlığı hastalıklarına al, o yönlendirsin sana veremem" dedi. Göğüs doktoruna da randevu almaya kalkınca böyle demişti. Hem şehirde doktor yok, hem olan hakkında soruşturma açılıp içeri atılıyor, hem randevu vermiyorlar. Çok ilginç.

MHRS uygulamasını indir ve annenin veya babanın e-devlet hesabıyla giriş yap. Yetkili olduklarım kısmından kendini bulup randevunu alabilirsin.

MHRS uygulamasını indir ve annenin veya babanın e-Devlet hesabıyla giriş yap. Yetkili olduklarım kısmından kendini bulup randevunu alabilirsin.

"Anneme/babama randevu veren sistem bana vermiyor" derken MHRS'yi kastetmiştim. MHRS sadece bana vermeyince 182'yi aradım, oda bana "yok oraya yok buraya git seni yönlendirsin" dedi.

Öncelikle koskoca şehirde 2 tane göğüs doktoru olmasının sebebi oraya 2 tane doktor verilmesi değil doktorların hem maddi hem manevi açıdan değersiz hissettiği için istifa etmesidir. Şöyle söylemek gerekirse 18 yaşından küçükseniz ve kulağınızda bir problem varsa ya da göğüsünde bir problem hissediyorsan pediatriye gitmen gerekiyor. 18 Yaşına kadar pediatri hocası şart görmediği sürece pediatri harici bir bölüme gitmezsin zaten sistem böyle işliyor. Kendi pediatri hocan kimse ondan randevu alacaksın o zaten senin kulağın ve göğüsünle alakalı yeterli bilgiye sahip. Emin ol KBB ve göğüs hastalıkları hocalarından daha fazla bilgiye sahip çünkü aradaki pediatrik fark çok ciddi. Eğitim olarak da çocuk hastaların erişkin hastalardan sistemleri çok farklı işliyor bir ton konuda. Uzun lafın kısası bir problemin varsa kendi pediatri hocandan randevu alman gerekiyor.

Şöyle bir düzeltme yapayım. Pediatri hocan ekstra bir tetkik isterse zaten seni o bölümle alakalı pediatri hocasına yönlendirir zaten. Örnek vermek gerekirse midende bir problem var ve ekstra bir tetkik gerekiyorsa çoçuk gastroenterolojisine yönlendirir ya da kalbinde bir sorun olursa çocuk kardiyolojisine yönlendirir bunlar pediatrinin yandallarıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…