180 Hz bir monitörüm var PC Valorant'ta ve CS'de 350-450 FPS alabiliyor. FPS'yi limitlemeli miyim? Bilgisayarın boşuna kendisini yormaması için V-Sync mi açmalıyım? Anladığım kadarıyla 400 FPS alsam bile ben 180 FPS görüyorum Hz'den dolayı.
Detaylar
Kim cevapladı?SunseTTime
Uzman
Çok kısa ve net bilgi vereceğim. FPS sınırı olmazsa oyunda gecikme değerin azalır fakat arka planda GPU kullanımın %100'e yaklaşacağı uzun süreli kullanımda ısınma ve beraberinde gelen FPS drop yaşayabilirsin. Bu tamamen sisteme bağlı bir durum. Şahsi önerime gelecek olursak; FPS değerini monitör hertz değerinden 3-5 değer az bir değere sabitle. Atıyorum 180 hertz bir monitörün varsa FPS değerini 175'e sabitle. Arka planda V-Sync kapalı, G-Sync açık olsun. Böylece patlama anlarında FPS değerin düşse bile G-Sync görüntüde bir bozulma olmadan akıcı oynamanı sağlar. V-Sync asla açma çünkü gecikme değerini arttırır.
Çok kısa ve net bilgi vereceğim. FPS sınırı olmazsa oyunda gecikme değerin azalır fakat arka planda GPU kullanımın %100'e yaklaşacağı uzun süreli kullanımda ısınma ve beraberinde gelen FPS düşmesi yaşayabilirsin. Bu tamamen sisteme bağlı bir durum. Şahsi önerime gelecek olursak; FPS değerini monitör Hertz değerinden 3-5 değer az bir değere sabitle. Atıyorum 180 Hertz bir monitörün varsa FPS değerini 175'e sabitle. Arka planda V-Sync kapalı, G-Sync açık olsun. Böylece patlama anlarında FPS değerin düşse bile G-Sync görüntüde bir bozulma olmadan akıcı oynamanı sağlayacaktır. V-Sync asla açma çünkü gecikme değerini arttırır.
Teşekkürler 175'e sabitliyorum o zaman bütün oyunlarda.
SunseTTime
Uzman
Rekabetçi oyunlarda eminim ki 180 FPS ve üstü değer alıyorsundur, o yüzden bu mantık seni üzmez. Hikayeli oyunlarda DLSS/FSR quality ile mevcut durumu desteklemen gerekebilir.Teşekkürler 175'e sabitliyorum o zaman bütün oyunlarda.
Rekabetçi oyunlarda eminim ki 180 FPS ve üstü değer alıyorsundur, o yüzden bu mantık seni üzmez. Hikayeli oyunlarda DLSS/FSR quality ile mevcut durumu desteklemen gerekebilir.
4070 Super var rekabetçi oyunlarda +400 FPS alıyorum hikayelilerdede 140+ alıyorum ama PC de yormasın istiyorum kendini.
SunseTTime
Uzman
Anladım, o taktirde dediğim gibi kullanabilirsiniz.4070 Super var rekabetçi oyunlarda +400 FPS alıyorum hikayelilerdede 140+ alıyorum ama PC de yormasın istiyorum kendini.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet
-
Red ve linear Black Switch'lerden daha sessiz Switch'ler hangileridir?
- Koneko Toujou
-