Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

crystallreed

Uzman
1. Fotoğraf olan Windows Görüntü ayarlarında Adaptive Sync açıyorum ardından G-Sync otomatik açılıyor. Windows görüntü ayarlarından 180Hz seçiyorum altından da dinamik yenileme hızını açıp oyuna giriyorum buraya kadar problem yok oyun gayet akıcı ve FPS'e göre Hz ayarlıyor monitör.

2. Fotoğrafta göreceğiniz üzere sıkıntı ise şu: NVIDIA'da ise ayar 60Hz gözüküyor Windows görüntüleme ayarlarında 180Hz gözüküyor fakat ekran 60 Hz. NVIDIA üzerinden 180Hz çektiğimde ise dinamik yenileme hızı kapanıyor bu özelliği kullanamıyorum. 60Hz masaüstü kullanırsam da herhangi bir Twitch/Kick yayını izlediğimde ekranda sürekli yırtılmalar oluyor, YouTube videoları da aynı, sayfaları hızlı kaydırdığımda yırtılmalar oluyor ve çok rahatsız ediyor.
Masaüstü Hz nasıl 180 sabitleyip oyunlarda yenileme hızı FPS'e göre ayarlayabilirim?

Şimdi diyeceksiniz ki kullanma o özelliği diye, RTX ON oynuyorum oyunları, DLSS ve FG açmıyorum. Bu yüzden DL2 gibi oyunlarda 120 FPS'in üzerine çıkmıyor oyun. Bu durumda sabit 180Hz kullanırsam kasma hissi oluyor ancak Dinamik yenileme hızını kullanırsam FPS kadar Hz eşitliyor ve oyun akıcı oluyor.

Sistem:
  • AOC 27" Adaptive Sync 180Hz 1ms monitör
  • RTX 4080S
  • R7 7800X3D
  • 32 GB RAM
  • MAG X670E Tomahawk Wi-Fi

w11.webp

nvidia.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Dostum dinamik yenileme hızını neden açıyorsun ki? Dinamik yenileme hızı Adaptive Sync değil. Dinamik yenileme hızı güç tasarrufu amacıyla konulmuş bir özellik. Monitör gerekmediği durumlarda yüksek tazeleme hızında çalışmıyor. O özelliği kapatmanı tavsiye ederim.
Dostum dinamik yenileme hızını neden açıyorsun ki? Dinamik yenileme hızı Adaptive Sync değil. Dinamik yenileme hızı güç tasarrufu amacıyla konulmuş bir özellik. Monitör gerekmediği durumlarda yüksek tazeleme hızında çalışmıyor. O özelliği kapatmanı tavsiye ederim.

Çözüm