Bütçe
12.000 TL
Bütçe daha fazla yükselir mi? Bir de 2026 almayı düşünüyorsun değil mi? Yakında 2027 yılına gireceğiz, ne kadar güncel alırsan o kadar iyi olur. Rafta sıfır beklese bile ömrü azalıyor bu meretlerin çünkü.

Aman aman, Funtoma görmemiş olayım...

@Eagles yerden yüksekliği, kimyasala ve betona mesafesi korunduğu sürece lastik için sorun olmaz hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçe daha fazla yükselir mi? Bir de 2026 almayı düşünüyorsun değil mi? Yakında 2027 yılına gireceğiz, ne kadar güncel alırsan o kadar iyi olur. Rafta sıfır beklese bile ömrü azalıyor bu meretlerin çünkü.
Hocam 1 ay kullanılacak sadece o sebeple 2025 almakta sorun olmaz bence, sizce?

Fiat kullanıcıları arasında Laufen sık tercih edilen ve lastikçiler tarafından da önerilen bir marka. Kötü olduğunu düşünmüyorum. Linea kullanırken çıkma lastiklerle, 3 kişi ve orta dolulukta bagajla 22 saatte 1.700 km yol yaptım ve lastikler bana güven verdi.

Benim deneyimim yazlık lastiklerleydi. Kışlık Laufen lastikleri de bir lastikçiden bilgi alarak aşağıdaki modellerle karşılaştırıp değerlendirebilirsiniz.

Fiyat/performans açısından tercih sıralamam:

1. Dayton DW510 – Bütçe dostu, işinizi görecek bir seçenek.
  2. Sava Eskimo S3+
  3. Barum Polaris 6 – Bütçe uygunsa öncelikli tercihim olur.

Hocam 1 ay kullanılacak sadece o sebeple 2025 almakta sorun olmaz bence, sizce?

Ne kadar yeni olursa, o kadar iyi tabii. Ama bütçe durumu varsa alınabilir. Lastik ömürleri çok iyi şartlar sağlansa bile bozulabiliyor.

Aman aman, Funtoma görmemiş olayım...

@Eagles yerden yüksekliği, kimyasala ve betona mesafesi korunduğu sürece lastik için sorun olmaz hocam.

Hocam, öyle diyorlar ama evdeki hesap çarşıya uymuyor genelde. Çok çok iyi şartlarda saklanması lazım bana göre. Saklansa bile yine de bozulmalar başlıyor mikro çatlaklar ile. Aşırı uzun sürelerde beklememeli.