Arkadaşlar selam,
Bir süredir Logitech G29'dan sonra daha üst seviye bir direksiyon setine geçmeyi düşünüyorum. İlk başta
PXN WD4 ve WD6 modellerine yönelmiştim. Hem fiyat olarak daha ulaşılabilir olmaları hem de Direct Drive tarafına giriş için mantıklı görünmeleri nedeniyle ilgimi çekmişti.
WD4 için İstanbul'da temiz bir ikinci el ilan bulmuştum. Fakat işimden dolayı gidip alamadım. Satıcıdan hafta sonuna kadar beklemesini rica ettim ama maalesef o süre içinde ürün satıldı.
Daha sonra
WD6 düşünmeye başladım. Onun için de bir satıcıyla görüşüyordum fakat bu kez de satıcı ürünü satmaktan vazgeçti. Zaten fark ettiğim kadarıyla
İstanbul içinde PXN direksiyon setlerinin ikinci el piyasası oldukça dar. İlan sayısı çok az ve temiz ürün bulmak gerçekten zor.
Bu yüzden şu an aklımda
Moza R3 var. Bir satıcıyla görüştüm:
- 1,5 aylık
- Moza logosunun etiketi bile sökülmemiş.
- Toplamda 10 saat bile kullanılmadığını söylüyor.
- Fiyat: 19.000 TL
Cihaz temiz görünüyor ama yine de kararsızım. Çünkü buna sonradan
debriyaj ve vites de eklemem gerekecek. Hesaplayınca toplam maliyet yaklaşık
25-26 bin TL seviyesine çıkıyor. Bu da artık ciddi bir rakam olduğu için acele karar vermek istemiyorum.
Aslında bir ara
Thrustmaster T300 RS de düşünüyordum. Fakat onlar
kayışlı sistem olduğu için Direct Drive kadar uzun ömürlü ve güçlü hissettirmeyebilir diye düşünüyorum. Ayrıca masamın ön kısmı biraz kalın, yaklaşık
5-6 cm civarında. Büyük ihtimalle
Moza'nın masa kelepçesi uyacak, ancak
T300'ün standart kelepçesinin uyacağından emin değilim.
PXN tarafında beni düşündüren bir diğer konu da
oyun desteği oldu. Birkaç kişinin söylediğine göre bazı oyunlarda sorun yaşanabiliyormuş. Özellikle:
- Forza Horizon 6
- Snowrunner
Gibi oyunlarda destek veya ayar konusunda sıkıntı yaşayanlar olduğunu duydum. ETS 2, Assetto Corsa, F1 gibi popüler simülasyon oyunlarında çalıştığını biliyorum, ancak ben yarın öbür gün farklı bir oyun denemek istediğimde
“destekliyor mu, desteklemiyor mu?” diye uğraşmak istemiyorum. Bu nedenle PXN'den biraz uzaklaştım.
Şu an geldiğim noktada aklımda en mantıklı seçenek
Moza R3 gibi duruyor. Marka olarak güven veriyor, malzeme kalitesi iyi görünüyor ve Direct Drive olması büyük avantaj.
Siz olsanız ne yapardınız?
- 1,5 aylık Moza R3'e 19.000 TL verilir mi?
- Bu modelin bilinen kronik sorunları var mı?
- Debriyaj + vites ile toplam 25-26 bin TL seviyesine çıkması sizce mantıklı mı?
- Yoksa bu bütçede T300 RS gibi alternatiflere yönelmek daha mı doğru olur?
Özellikle
Moza R3 kullananların uzun kullanım deneyimlerini merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.