19.000 TL'ye ikinci el Moza R3 nasıldır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yelleeror
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 29
  • Etiketler Etiketler
    2. el moza r3

Yelleeror 4

Uzman
Arkadaşlar selam,

Bir süredir Logitech G29'dan sonra daha üst seviye bir direksiyon setine geçmeyi düşünüyorum. İlk başta PXN WD4 ve WD6 modellerine yönelmiştim. Hem fiyat olarak daha ulaşılabilir olmaları hem de Direct Drive tarafına giriş için mantıklı görünmeleri nedeniyle ilgimi çekmişti.

WD4 için İstanbul'da temiz bir ikinci el ilan bulmuştum. Fakat işimden dolayı gidip alamadım. Satıcıdan hafta sonuna kadar beklemesini rica ettim ama maalesef o süre içinde ürün satıldı.

Daha sonra WD6 düşünmeye başladım. Onun için de bir satıcıyla görüşüyordum fakat bu kez de satıcı ürünü satmaktan vazgeçti. Zaten fark ettiğim kadarıyla İstanbul içinde PXN direksiyon setlerinin ikinci el piyasası oldukça dar. İlan sayısı çok az ve temiz ürün bulmak gerçekten zor.

Bu yüzden şu an aklımda Moza R3 var. Bir satıcıyla görüştüm:

• 1,5 aylık
  • Moza logosunun etiketi bile sökülmemiş.
  • Toplamda 10 saat bile kullanılmadığını söylüyor.
  • Fiyat: 19.000 TL

Cihaz temiz görünüyor ama yine de kararsızım. Çünkü buna sonradan debriyaj ve vites de eklemem gerekecek. Hesaplayınca toplam maliyet yaklaşık 25-26 bin TL seviyesine çıkıyor. Bu da artık ciddi bir rakam olduğu için acele karar vermek istemiyorum.

Aslında bir ara Thrustmaster T300 RS de düşünüyordum. Fakat onlar kayışlı sistem olduğu için Direct Drive kadar uzun ömürlü ve güçlü hissettirmeyebilir diye düşünüyorum. Ayrıca masamın ön kısmı biraz kalın, yaklaşık 5-6 cm civarında. Büyük ihtimalle Moza'nın masa kelepçesi uyacak, ancak T300'ün standart kelepçesinin uyacağından emin değilim.

PXN tarafında beni düşündüren bir diğer konu da oyun desteği oldu. Birkaç kişinin söylediğine göre bazı oyunlarda sorun yaşanabiliyormuş. Özellikle:

• Forza Horizon 6
  • Snowrunner

Gibi oyunlarda destek veya ayar konusunda sıkıntı yaşayanlar olduğunu duydum. ETS 2, Assetto Corsa, F1 gibi popüler simülasyon oyunlarında çalıştığını biliyorum, ancak ben yarın öbür gün farklı bir oyun denemek istediğimde “destekliyor mu, desteklemiyor mu?” diye uğraşmak istemiyorum. Bu nedenle PXN'den biraz uzaklaştım.

Şu an geldiğim noktada aklımda en mantıklı seçenek Moza R3 gibi duruyor. Marka olarak güven veriyor, malzeme kalitesi iyi görünüyor ve Direct Drive olması büyük avantaj.

Siz olsanız ne yapardınız?

• 1,5 aylık Moza R3'e 19.000 TL verilir mi?
  • Bu modelin bilinen kronik sorunları var mı?
  • Debriyaj + vites ile toplam 25-26 bin TL seviyesine çıkması sizce mantıklı mı?
  • Yoksa bu bütçede T300 RS gibi alternatiflere yönelmek daha mı doğru olur?

Özellikle Moza R3 kullananların uzun kullanım deneyimlerini merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Direct drive dediğimiz doğrudan tahrikli motora sahip yeni nesil teknoloji bir direksiyon seti varken kesinlikle ama kesinlikle T300 alınmaz.

Reddit'de araştırırsanız göreceksiniz vT300'lerin ciddi ve yaygın kronik sorunları var. Buna karşın DD sistemlerin genel olarka kronik bir problemi yok zira DD setler, endüstriyel sınıf servo motor sistemler kullandığı için doğal olarak içerisindeki mekanik aksamların daha az olması ve olanlarında metalden oluşması sebebi ile evladiyelik denilebilir yani çok daha uzun ömürlü ve dayanıklı.

T300 gibi setler oyuncak sayılır birçok aksamı plastikten oluşuyor ve biraz araştırırsanız göreceksiniz iki sene içerisinde cortluyor genellikle.

Dolayısı ile ben her halükarda DD bir set öneriyorum.

25-26 K'ya çıkma durumunuz varsa Moza R5'e yönelmek daha mantıklı bana kalırsa. Vites ve debriyaj sizin için olmazsa olmaz ise o zaman başka.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…