19 Mart'tan bu yana CHP karnesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sovnarkom
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 357

Sovnarkom

Çalışkan
İlk günlerde mitinglerle başladılar. Halkı topladılar, şarkı dinlettiler, dans ettirdiler. Arkadaki Bozdoğan Kemeri'nde biber gazı ve plastik mermi yiyen gençler varken yaşandı bunlar. Gençler topyekün "Özgür gelsene biber gazı yesene" sloganları attı. Özgür, "valilikle konuştum, biber gazı yokmuş", "o sis dumanı meşale, biber gazı değil" gibi hem gençleri yalancı çıkaracak hem de kitleyi kandıracak saçma sapan cümleler kurdu. Kitleyi sönümlendirmek için elinden geleni yaptı.

Böylesi bir süreç içinde inisiyatif alan siyasi görüşü fark etmeksizin her genç, sol siyaset ekseninde birleşip Şişli-Beşiktaş hatlarında ayrı eylemler yaptılar. İnanılmaz verimli, Kemer'i aşıp Taksim'e ulaşma imkansızlığından uzak eylemler yapıldı.

1 Mayıs'a yaklaşırken "and olsun Taksim'e çıkacağız" diyen bir liderden Kadıköy'de halay çekilen bir ortama hızlı bir geçiş yapıldı, sözler bozuldu. Taksim'e girmek isteyen öğrenciler Şişli'de iskence görürken pek çok sol parti ve bizzat CHP, 1 Mayıs'ı meyhane gününe çevirdi.

Aktif olarak da mitinglerine devam ediyorlar. TÜSİAD'larla aba altından görüşüp sermaye ile anlaşıyorlar. Tıpkı AKP'nin Ecevit ve TSK faktörlerini elerkenki patternda olduğu gibi, tarih tekerrür ediyor gibi gözüküyor.

İstanbul'da olup da 19 Mart'tan bu yana eylemler içerisinde olan herhangi birine danışın, size yukarıdaki bilgileri doğrulayacaktır. CHP'nin sicili kabarık, karnesi zayıflarla dolu. Yurttaşların, düzen partilerine entegre olmamasını temenni eder; iyi Sosyaller dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Detaylı, oldukça kabarık buna rağmen eksik.

Evet eksik kısımlarınız bulunuyor detaylı anlatıma rağmen.

CHP elinden geleni yapıyor. Özgürün bir takım yanlışları var ki olabilir kimse kusursuzluğunu kabul etmiyor bir partinin ama gidip de AKP'yi örnek vererek tarih tekerrür ediyor diyorsan senin AKP namına bildiğin hiçbir şey yok demek ki. Fazla detaya girmemen de iyi olmuş. AKP benzetmeleri yeteri kadar sinir bozuyor.

2 sene önce CHP'ye oy attım bir sosyalist olarak. Dediğim gibi, alanda örgütsüz toplamın yarattığı izdihamdan dolayı birbirini ezen ve ezilen birçok arkadaş da gördüm; işkence gören, tutuklanan arkadaşlarım da oldu. CHP'ye sabrınız hala mevcutsa hiçbir şey diyemem, benim kalmadı. Son cümlede de temenni belirtiyorum, açıktan dayatma gibi saçma bir davranış içerisinde de değilim.

AKP ile CHP'yi benzettiğim husus da iktidara gelirken sermaye sınıfı ile temas kurmaları. Tarihsel örneklerde de gördüğümüz üzere sermaye, nerede daha az zarar görüyorsa oraya meylediyor. Nazi Almanyası'dan Şili'ye kadar durum bu açıkça.

2000'ler başında bunalan Ecevit hukumetine karşı sermaye sınıfının kurtarıcısı olarak AKP zuhur etmiş ve ülke özelleştirilmişti. Şimdi ise aynı şansı Özgür Özel'de görüyor olmalılar. Gizli gizli TÜSİAD ile görüşme yapılmasının başka bir olası sebebini göremiyorum, fikriniz varsa dinlemek isterim.

AKP ile CHP'nin sermaye ile iliski kurmalarini niye garipsiyorsun. Burjuva demokrasilerinde siyasi partilerin bunu yapmalari garip degil.
Bir sosyalist olarak CHP ile sermaye iliskisini su ortamda elestirmen tehlikeli. AKP gericiligi, ulkedeki burjuva demokrasisini yikip(kendine bagli kukla sermaye olusturarak, agir baski ile yurt dışına kacirarak,) karsi devrim pesindeyken, tarihsel olarak daha ilerici tarafin yaninda saf tutmak gerekir.
Sermaye AKP tarafindan sindirilirse, bu yonetim dis etki olmadan asla degismez. İran ve Rusya gibi iki yakin ornek yanimizda duruyor.
Bürokrasi ve ordu-polisi zaten ele gecirdiler. Sermaye de gittigi an Erdoğan saltanati kurulur ve kim bilir ne zaman yikilir.

Bugün televizyonda haber izledim, kanalları gezdim. Kavga, Cinnet, Cinayet, Yaralama, Dolandırıcılık'tan başka haber görmedim. Bir tane olumlu haber yok, bizim toplumumuz çok kötü bir halde. Tüm bunların üstüne Deprem, Sel, Ekonomi, Kaçak göçmen gibi sorunlarla uğraşıyoruz. Bir tane halkını düşünen siyasetçi olmaz mı bu sorunları çözecek ama yok işte. Herkes gücü eline kadar iyi takılıyor, istediği olunca kendi cebine yatırım yapıyor.

AKP ile CHP'nin sermaye ile iliski kurmalarini niye garipsiyorsun. Burjuva demokrasilerinde siyasi partilerin bunu yapmalari garip degil.
Yok, garipsemedim. Somut durumun somut tahliliydi sadece, değinmek istediğim noktayı tasdik etmişsiniz.
Ben burjuva demokrasisine açıktan tehdit oluşturan herhangi bir emare görmüyorum aktif olarak. Sömürü çarkları dönüyor, sistem değişmiyor. CHP ile daha renkli bir çark döndüreceksek pek tabii oy verebiliriz, yurttaşların tercihine kalmış.
Her iki örnekte de %100 kontrole sahip mi rejimler? Asla değiller. Tıpkı bu iki örnekte olduğu gibi çok benzerini Tayyip Erdoğan da yapmadı mı, işe gelmeyen oligarklar ülke dışına şutlanıp mal varlıklarına el konulmadı mı? Bence bu sınırı aşalı çok oluyor.

Nitekim, cevabınız için teşekkür ederim. Dönüt bekliyor olacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…