19 Mart'tan bu yana CHP karnesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sovnarkom
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 357
Aman boş verin cok kafayi yormayin. Hak etmiyoruz zaten hiçbir guzelligi. Inanjn zamaninda cok kafa yordum sonuç olarak istediginiz kadar bir seyler yapmaya calisin bu ulke icin veya geleceginiz icin dayiniz amcsniz olmadan hiçbir şey basaramiyorsunuz kendinizi gelistirmeye bakin.

Ciddi bir tehdit var. AKP net bir şekilde kendini sermayenin üstünde konumlandırmaya uğraşıyor. Henüz Rusya'daki gibi camdan veya merdivenden düşen burjuvalar görmesek de yol ona çıkıyor. İmamoğlu'na destek verenleri Erdoğan'a ihanet ve sivil darbeci olarak suçlayacaklar. Başaralı olursalar burjuva demokrasisini bile aratacak, daha gerici bir yönetim bizi bekliyor. Ham madde bakımından fakir bir ülke olmamız yüzünden, Rusya ve İran gibi sert şekilde hareket edememeleri bizim şansımız.
Rejimin %100 kontrole sahip olması da şart değil. Koç ve sabancılar gibi suya sabuna dokunamayanları bırakıp geri kalanları taslamadıktan sonra rejim değişmez şekilde kilitleniyor.
Tarihsel olarak daha ilerici tarafı tutmak gerekir. Sovyetler isyancı Ankara hükümetine destek verirken, askerlerin burjuva demokrasisi kurmak istediğini biliyordu. Kazanırsalar batı ile iyi ilişkiler kuracaklarını da biliyorlardı. Yine de sultanlık rejimi ile kıyaslanınca daha ilerici bir yönetimi desteklediler.
Sermayeyi ezmiş AKP sistemi daha ileri hiçbir şeye evrilemeyecek gerici bir yönetim olacaktır ve karşısındakiler (şeriat isteyen dinciler olmadığı sürece ki İran buna güzel bir örnek, şah karşıtlığı ile kendileri gizleyip, İran'daki sol hareketin içinden geçtiler) desteklenmelidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…