İnceleme 1975 Casio Pocket Mini Calculator

Ella Freya

Üstün
Makaleler
1
Made in Japan. Vakumlanmış floresan ekran ile geliyor. Led öncesi bir teknoloji. Metro serisinde Artyom'un radyasyon dakika sayacındaki ekran ile aynı teknolojidir. Çok güzel bir koleksiyon ürünü. Sahibinden.com veya Google Türkiye üzerinde hiçbir yerde bulamadım. Türkiye'de tek bende olabilir.

Babam 2001'de Hollanda'ya gitti ama hesap makinesi bu tarihte 25 yaşında olacağından kesin olarak 1970-1980 yıllarında Avrupa-Türkiye arası tırda çalışan dedem getirmiştir.

İngilizce makale: Casio Pocket-Mini Handheld Electronic Calculator

Babamın üniversitede kullandığı buna benzer bir hesap makinesi vardı. Bizim zamanımızda telefon PC yoktu bu vardı derdi tabii bunu ben kırdıktan sonra dayak atarken diyordu o zaman bu kadar değerli olduğunu bilmiyordum.

Bunu antikacılarda görmüştüm. Hatta test bile etmiştim. Gerçekten efsane.

Bende de eski bir hesap makinesi var. Tuşları daktilo gibi. Yandan çevirmeli böyle.

Bu tarz antika eşyalara bayılıyorum. Aynen bunda da olduğu gibi. Dönemine göre değerlendirirsek lüks duruyor. Şu an bu hesap makinesini deneyesim geldi yalnız.
Bu muydu buna benzer bir şey miydi hatırlamıyorum. Ama tuşların basma hissiyatı falan efsane.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…