Makaleler
1
İşim yüzünden 500 GB yetmiyor artık. 1TB'lık SSD arıyorum. Samsung 990 PRO düşünüyorum ama genede sormak istedim. Render sürelerimi kısaltacak iyi bir SSD önerirseniz çok sevinirim. Şimdiden Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam zaten alacağınız en iyi SSD'yi alıyorsunuz. Tavsiyem anakartta SSD için soğutucu bloğu yoksa soğutucu modeli olan SSD'yi alın derim aralarında fiyat farkı yok.

Bu disk bu paraya alınmaz. İnsanlara her konuda alınmayacak ürünleri tavsiye ediyorsunuz.

Aynı paraya daha iyi seçenekler var ki 990 PRO düşünen birisine Adata Legend 900 PRO önermek mantık dışı. En basitinden bu diskte QLC NAND yer alıyor. Tahminimce N48R var. Aynı NAND'e sahip diskim var, cache doldurduktan sonra hız testinde yazma hızı 26 MB/sn çıkıyor öyle söyleyeyim sana mesela. Şu kadar para verdikten sonra QLC disk alınmaz. Ki bence Adata özellikle giriş/orta segmentte çok iyi bir üretici değil benim fikrimce. Marka güvenilir, iyi ve köklü bir marka ancak özellikle giriş seviyedeki disklerinde absürt şekilde donanımsal değişiklik var. O kadar farklı revizyon basıyorlar ki...

Neyse, pazarlanan okuma/yazma hızına bakma, çok iyi bir disk değil. 990 PRO açık ara daha iyi bir tercih. Daha uygun fiyat olacaksa da Exceria PRO yine çok daha iyi tercih.