Bütçe
2000-2500TL
Makaleler
9
Yer
Kyrenia, TRNC
Merhaba,

Mevcut kullandığım kondensör mikrofon artık çalışmamaya başladı. Şu an kafamda birkaç soru işareti var onları sormak istiyorum:

BM800 diye bir mikrofon gördüm, phantom power veya bir ses kartı ile bunu alabilirim (vs9 ses kartlı olabilir),
veya
Behringer C-1 ve U-Phoria UMC22 ses kartlı halini alabilirim,
veya
Razer Seiren Mini alabilirim,
veya son olarak
HyperX Quadcast alabilirim.
(Razer Seiren X'i de değerlendirebilirim)

Yukarıya yazdığım tüm modeller bütçem dahilinde indirimli alabiliyorum. O sebeple fiyatı değil işlevi önemli şu an.

Kafamda bulunan birkaç mikrofon modelini yukarıya ekledim. Önerilerinizi ve kullanıyorsanız kişisel yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim. Genel olarak sesli iletişim için kullanıyorum fakat bazen farklı alanlarda da kullanım yapabiliyorum nadir de olsa. En önemlisi Uzun süre dayanması benim için önemli.

Önerilerinizi bekliyorum teşekkürler..

Son düzenleme:
Behringer C-1 alın. Hem ses kalitesi çok iyi hem de uzun yıllar boyunca sıkıntısız çalışır.

Mikrofonun üstünde fiziksel susturma tarzı tuş aranmıyorsa, gürültü engelleme gibi ses özellikleri önemli değilse ve profesyonel amaçlı kullanılmayacaksa Seiren Mini alır geçerim, üstüne çıkıp kullanılmayacak özellikler için para harcamaya gerek yok.

Ses kalitesi olarak Seiren Mini bütçe segmentinin üstündeki mikrofonlarla rahatlıkla baş edebiliyor ama gürültü engellemesi için aynı şeyi söyleyemem, o işi beceremiyor o mikrofon. Zaten her durumda yazılımla halledilir o iş ama mikrofonun kendisinin gürültüyü engellemesi her zaman daha iyidir. Ses kalitesi minimum etkilenir.

Kısacası ne amaçla kullanacağınıza göre değişiyor bu durum. Popüler kültür balonu diyebileceğimiz Quadcast'i, dandik denilebilecek BM800'ü listeye almaya pek de gerek yok gibi.