Bütçe
2.000-3.000 TL

idontcaremir

Gelişen
Sistemim Ryzen 5 5500 ve Asrock Rx6600. 1.5 senedir Everest marka kasanın içinde gelen 550W PSU kullanıyorum. PC kapalı iken PSU'dan bir ses geliyor, cızırtı değil. Zaten kaliteli bir PSU olmadığını da varsayarsak değiştirmeye karar verdim. Ne önerirsiniz ?

Bütçe: 2.000-3.000 TL

@Oreki

İkinci el kullanırsan ilanlar sayfasına bak güzel PSU'lar var. :D
İkinci el için çok sıcak değilim ama bu bütçede alınabilecek PSU yok ise düşünebilirim.
Çoğu kişi coil whine yaşamış galiba. Bu üründe sık rastlanıyor diye biliyorum. Eğer böyle değilse alabilirim tabiki.

Everest 550W'lık PSU'yu 1.5 senedir kullanıyorum. Sizce de değiştirmem gerekiyor değil mi ? Patlamayalım sonra :D.

Hocam, ben de NZXT C750 modelini düşünüyordum.

Bu C750 bildiğimiz kaliteli olan C750 değil. İç yapısı kırpık ve aşağı yukarı PK750D seviyelerinde bir model. Yine alınabilirliği var ama bu fiyata değil. İki seçeneğiniz var. Ya bütçe arttırıp cidden kaliteli bir şey alacaksınız, ya da hiç arttırmayıp Max Pro 700 alacaksınız. Coil Whine hususu biraz şans, biraz da üreticinin ne kadar umursadığı ile alakalı. Giriş seviyesi modellerde üreticiler tarafından genelde önemsenmiyor, tamamen şansa kalıyor. Ne kadar önemsenirse de denk gelme ihtimaliniz o kadar düşüyor.

Enermax'ın bu modelinin kalitesini bilmiyoruz, anlatan da olmadı, belki F/P bir PSU ama belirsiz işte.

NZXT kaliteli model ama tek PCI-e kablo 2 soket var, güç tüketimi yüksek kartlarda sıkıntı çıkabilir, 250W üzeri.

Fiyatı fazla belki ama piyasada PSU kalmamış zaten önerecek.

Bu C750 bildiğimiz kaliteli olan C750 değil. İç yapısı kırpık ve aşağı yukarı PK750D seviyelerinde bir model. Yine alınabilirliği var ama bu fiyata değil. İki seçeneğiniz var. Ya bütçe arttırıp cidden kaliteli bir şey alacaksınız, ya da hiç arttırmayıp Max Pro 700 alacaksınız. Coil Whine hususu biraz şans, biraz da üreticinin ne kadar umursadığı ile alakalı. Giriş seviyesi modellerde üreticiler tarafından genelde önemsenmiyor, tamamen şansa kalıyor. Ne kadar önemsenirse de denk gelme ihtimaliniz o kadar düşüyor.

C750 revizyon mu gördü?

Son düzenleme: