Bütçe
4.200 TL

Akın Kökçü

Başarılı
Merhaba,

Yakın zamanda emektar klavyemi sattım ve yeni bir %75 ve üzeri layout klavye arayışındayım. Profesyonel bir oyuncu değilim, rekabetçi oyunlarla pek aram yok. Kullanım amacım %75 oranında hikâyeli oyunlar (RDR2, Cyberpunk vb.), %25 oranında ise kod yazmak (Siber güvenlik ve YBS öğrencisiyim).

Klavyeyi masaüstü bilgisayarımda %99 oranında kablolu olarak kullanacağım. Kablosuz mod benim için bir öncelik değil ancak listenin çoğunluğu triple-mode (BT/2.4G/Kablolu) cihazlar.

Bütçeme göre oluşturduğum liste şu şekilde:
  • Ajazz AK820 (1.800 TL - Red Switch / 2.000 TL - Yellow Switch)
  • Aula F75 (2.744 TL - Grey Switch)
  • Aula F75 Max (2.944 TL - Reaper Switch)
  • Ajazz AK820 Pro (3.411 TL - Gift/Flying Fish Switch)
  • YUNZII B75 Pro (3.685 TL - Cocoa Cream V2/Milk Switch)
  • Darmoshark Top75 (3.879 TL - Shark/Mechanical)
  • Wraith W75 V2 (4.170 TL)
Sorularım ve Beklentilerim:
  • Switch Tercihi: Daha önce red Switch kullandım iki kez. Mavi Switch sevmiyorum o şak şak sesi rahatsız edici daha tok bir ses istiyorum red gibi yani.
  • Batarya Sağlığı: Klavyeyi sürekli kablolu kullanmak batarya ömrünü ciddi anlamda bitirir mi?
  • Malzeme Kalitesi: Uzun süre kullanmak istiyorum Switch'ler aşınınca yeni Switch alırım bu yüzden batarya olayı da şüpheye düşürüyor.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

AK820PRO öneririm. 2 yıla yakındır kullanıyorum. Pil ömrü, sürücü desteği, sürücüye gerek kalmadan her şeyi üzerinden ayarlama, boyutundan dolayı kolayca taşıma gibi benim açımdan çok fazla artısı var. 1000Hz olduğunu da belirteyim, yani rekabetçi oyunlarla aran yoksa en iyi Hz aralığı diyebilirim.

Merhaba,

Yakın zamanda emektar klavyemi sattım ve yeni bir %75 ve üzeri layout klavye arayışındayım. Profesyonel bir oyuncu değilim, rekabetçi oyunlarla pek aram yok. Kullanım amacım %75 oranında hikâyeli oyunlar (RDR2, Cyberpunk vb.), %25 oranında ise kod yazmak (siber güvenlik ve YBS öğrencisiyim).

Klavyeyi masaüstü bilgisayarımda %99 oranında kablolu olarak kullanacağım. Kablosuz mod benim için bir öncelik değil ancak listenin çoğunluğu triple-mode (BT/2.4G/Kablolu) cihazlar.

Bütçeme göre oluşturduğum liste şu şekilde:
  • Ajazz AK820 (1.800 TL - red Switch / 2.000 TL - yellow Switch)
  • Aula F75 (2.744 TL - grey Switch)
  • Aula F75 Max (2.944 TL - reaper Switch)
  • Ajazz AK820 Pro (3.411 TL - Gift/Flying fish Switch)
  • Yunzıı B75 Pro (3.685 TL - cocoa cream V2/Milk Switch)
  • Darmoshark top75 (3.879 TL - Shark/Mechanical)
  • Wraith W75 V2 (4.170 TL)
Sorularım ve beklentilerim:
  • Switch tercihi: Daha önce red Switch kullandım iki kez. Mavi Switch sevmiyorum o şak şak sesi rahatsız edici daha tok bir ses istiyorum red gibi yani.
  • Batarya sağlığı: Klavyeyi sürekli kablolu kullanmak batarya ömrünü ciddi anlamda bitirir mi?
  • Malzeme kalitesi: Uzun süre kullanmak istiyorum Switch'ler aşınınca yeni Switch alırım bu yüzden batarya olayı da şüpheye düşürüyor.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Eğer Wireless kullanmayacaksanız kablolu alın.