DarthGorsoy

Bilgin
Makaleler
48
Yer
TR
Arkadaşlar geçen 12900K'yla AK400 ZDP test ettim ama şu an yetersiz geliyor gibi. Hava soğutmadan vazgeçmek istemiyorum ve 2.000 liraya bunu gördüm:

Vallahi alınır mı? Bilemedim. @pawEn hocam nasıl bir sogutucudur acaba? AK400'e göre fark olur mu, sivi soğutmaya pek hoş bakmiyorum bu aralar. Ha bir de kasam CC560.

Aşağıdaki videodan genel geçer bir fikir edinebilirsin.

Ek Açıklama 2024-10-31 212317.webp

Cidden öyle sanırım. Oyun mu oynuyorum, RivaTuner değerlerini mi izliyorum belli değil.
Hocam vallahi derdim size akıl vermek değil, haddim de değil. Sadece yardımcı olmaya çalışıyorum. Benim de size benzer bir mükemmelliyetçi yapım vardır. Bir adım uzağımdaysa hep daha iyisi olsun diye zorlarım. Ama bazen salmak gerekiyor. Size naçizane tavsiyem, oyun içi OSD kullanmak yerine, arkada HwInfo açın dursun. Oyundan çıkınca avg ve max değerlere bakarsınız. Sorun görmüyorsanız devam edersiniz, sorun varsa çözersiniz. Yoksa gerçekten alışınca gözünüz sürekli OSD takılıyor, hastalık gibi.

Arkadaşlar geçen 12900K'yla AK400 zdp test ettim ama şu an yetersiz geliyor gibi. Hava soğutmadan vazgeçmek istemiyorum ve 2.000 liraya bunu gördüm:

Vallahi alınır mı? Bilemedim. @pawEn hocam nasıl bir sogutucudur acaba? AK400'e göre fark olur mu, sivi soğutmaya pek hoş bakmiyorum bu aralar. Ha bir de kasam CC560.

Frost commander sıgmama ıhtımalı var eger V1 SE neredeyse 100 de 100 V2 yse ya sıgmaz ya da 1 cm le falan sıgar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aşağıdaki videodan genel geçer bir fikir edinebilirsin.

Eki Görüntüle 94978

NH-U12A'da NH-D15'ten iyi performans göstermiş. Fikir edinilecek bir test değil bu test baya belli.

Şu konuyu inceleyebilirsin hocam. @DarthGorsoy

Phantom Spirit tercih et derim. FC140 sığmazsa bile uğraşma bir daha. Aşırı farkta yok aralarında. 12900K için ortalama en fazla 3-4 derece fark olur.

Ha bu arada arkadaş bir yere kadar haklı. Bu kadar takmana gerek yok. İşlemciye zarar verecek sıcaklıklara yaklaştığında zaten performans düşüşü yaşadığını fark edersin. Gittiği yere kadar AK400 ile git derim.

Son düzenleme: