Tamamdir hocam. Oyunlarda şu an sorun yok, olursa da voltaj kisarim zaten. Ogrenci adamız, son paraları da buna harcamaya gerek yok. Yorumlarınız için teşekkürler.NH-U12A'da NH-D15'ten iyi performans göstermiş. Fikir edinilecek bir test değil bu test baya belli.
Şu konuyu inceleyebilirsin hocam. @DarthGorsoy
Merhaba,
R5 3600X işlemcim için bir soğutucu almak istiyorum. Bütçem 2000TL civarları. Kasam Frisby FC-9375G, RAM ise HyperX Fury DDR4. Aklimda Frost Commander vardi ama birisi 165mm oldugunu soylemisti. Benim kasam 160mm desteklemekte. Bu yuzden sıvı soğutma daha mı iyi olur bütçemi bir tık artırıp? Yoksa Phantom Spirit mi?
Aklımdaki sıvı soğutma:
- cartel
- önerisi soğutucu soğutucu önerisi
- Forum: Overclock ve Soğutma
Phantom Spirit tercih et derim. FC140 sığmazsa bile uğraşma bir daha. Aşırı farkta yok aralarında. 12900K için ortalama en fazla 3-4 derece fark olur.
Ha bu arada arkadaş bir yere kadar haklı. Bu kadar takmana gerek yok. İşlemciye zarar verecek sıcaklıklara yaklaştığında zaten performans düşüşü yaşadığını fark edersin. Gittiği yere kadar AK400 ile git derim.
Detaylar
Kim cevapladı?pawEn
Üstün
Ben de ogrenciyim valla usta. Yarın fizik sınavı var eve geldim yattım telefona baktım pazartesi zaten calistim kafasıyla girecem inşallah tanım sormaz bizim fizikçiTamamdir hocam. Oyunlarda şu an sorun yok, olursa da voltaj kisarim zaten. Ogrenci adamız, son paraları da buna harcamaya gerek yok. Yorumlarınız için teşekkürler.
O gereksiz yere bilgisayarı yükseltme isteği hep oluyor bilgisayar başında oturduğumuz sürece. Sistemine baktım da şu an yetmeyecek hiçbir şey yok gibi genel anlamda.
Testin hangi bölümü sizi tatmin etmedi hocam. Ben izledim baştan sona, belli dediğiniz yeri anlayamadım? Ya da başka bir test var mı onu inceleyim. Ben de birkaç defa FC14 tavsiye etmiştim.NH-U12A'da NH-D15'ten iyi performans göstermiş. Fikir edinilecek bir test değil bu test baya belli.
Öncelikle sınavında başarılar hocam. Fizik heni hep geriyordu, sayisaldan inanilmaz sekilde nefret ediyorum. Benim de 18 gün sonra yari sınavlar var, ayvayı yedik. Hukuk bir yandan, siyaset bir yandan ha bir de ekonimi falan derken...Ben de ogrenciyim valla usta. Yarın fizik sınavı var eve geldim yattım telefona baktım pazartesi zaten calistim kafasıyla girecem inşallah tanım sormaz bizim fizikçi.
O gereksiz yere bilgisayarı yükseltme isteği hep oluyor bilgisayar başında oturduğumuz sürece. Sistemine baktım da şu an yetmeyecek hiçbir şey yok gibi genel anlamda.
Valla durduk yere yuksetlme hissi inanılmaz garip bir şey ya. Hani 12900K'yi aldim ama aklımda kendimi şöyle avutuyorum; kız arkadaşıma i5-7600 yetmiyordu hem ona islemci hediye edersem elimde islemci olmaz, o yüzden islemci almam gerekir ki aldim ona da 13400F'yi hediye ettim iyi oldu falan filan diye donup duruyor
pawEn
Üstün
Tamamı. Test edilişleri çok saçma. Çok eskiden bile test edip aldığı skoru oraya yazmış mesela yeni test yapmak yerine. Aynı zamanda ses seviyeleri vs. gibi şeyler de belirtilmemiş. NH-U12a olayına gelirsek, olabilir bu arada. Hatta yanlış değilsem bir tık daha iyiydi D15'ten son tasarımlarla orayı kaçırmışım ben.Testin hangi bölümü sizi tatmin etmedi hocam. Ben izledim baştan sona, belli dediğiniz yeri anlayamadım? Ya da başka bir test var mı onu inceleyim. Ben de birkaç defa FC14 tavsiye etmiştim.
Hadi Noctua'ları unutalım, Assassin X 120'nin FC140, PS120 gibi soğutuculardan iyi olma ihtimali yok. Bu yüzden saçmalık diyorum.
Aynı zamanda ne bir Windows sürümü belirtilmiş, ne de bir BIOS versiyonu. Oldukça fazla eksiği var diyebilirim yani.
CF14 ile ilgili RAW test bulamadım ama D15 ile ısılarda benzer, seste yüksek olduğunu söyleyen var sadece. Kağıt üzerinden ben de birkaç kez FC14 tavsiye ettim ama video ne olursa olsun midemi bulandırmadı değil. Belki gerçekten IHS seçiyordur. Contact Frame ile bambaşka sonuç verebilir, ya da daha basit montaj problemi de olabilir.Tamamı. Test edilişleri çok saçma. Çok eskiden bile test edip aldığı skoru oraya yazmış mesela yeni test yapmak yerine. Aynı zamanda ses seviyeleri vs. gibi şeyler de belirtilmemiş. NH-U12a olayına gelirsek, olabilir bu arada. Hatta yanlış değilsem bir tık daha iyiydi D15'ten son tasarımlarla orayı kaçırmışım ben.
Hadi Noctua'ları unutalım, Assassin X 120'nin FC140, PS120 gibi soğutuculardan iyi olma ihtimali yok. Bu yüzden saçmalık diyorum.
Aynı zamanda ne bir Windows sürümü belirtilmiş, ne de bir BIOS versiyonu. Oldukça fazla eksiği var diyebilirim yani.
Bu videoyu daha önce görmüştüm yani bana da testler biraz saçma gelmedi değil.CF14 ile ilgili RAW test bulamadım ama D15 ile ısılarda benzer, seste yüksek olduğunu söyleyen var sadece. Kağıt üzerinden ben de birkaç kez FC14 tavsiye ettim ama video ne olursa olsun midemi bulandırmadı değil. Belki gerçekten IHS seçiyordur. Contact Frame ile bambaşka sonuç verebilir, ya da daha basit montaj problemi de olabilir.
Guzel fikir, güvenilir bulunursa alinabilir evet.
pawEn
Üstün
Hem 2. el olacak, hem de kasasına ya tam sığacak ya da hiç sığmayacak. Bir yandan Phantom'dan da kötü olacak.
Bildiklerinizle ilerlemek yerine bilginizin de üstüne koymak neden bu kadar zor geliyor anlamıyorum. Kasada koskoca duracak ve görüntüyü o rengiyle bozacak olması da ayrı mesele.
Bildiklerinizle ilerlemek yerine bilginizin de üstüne koymak neden bu kadar zor geliyor anlamıyorum. Kasada koskoca duracak ve görüntüyü o rengiyle bozacak olması da ayrı mesele.