Bütçe
2.000 TL

FurkanS

Uzman
Türk Telekom'un verdiği W9970 modem vadesini doldurdu. 2000 TL'ye kadar modem almayı düşünüyorum. 75 Mbps internet paketim var. Aklımdaki model VR400 V3 olan 2 antenli cihaz. Kullanan varsa yorumlarını yazabilir mi veya başka önerisi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
VR400 ve Tenda V12. O bütçede en iyi iki seçenek bunlar. İkisi de birebir aynı sayılır. V12'de 4 anten var ama çekim kuvvetleri aynı yani anten sayısına takılmayın.

VR400 ve Tenda v12. o bütçede en iyi iki seçenek bunlar. İkisi de birebir aynı sayılır. V12'de 4 anten var ama çekim kuvvetleri aynı yani anten sayısına takılmayın.

Bu iki cihaz içinde olumlu yorumların yanında olumsuz olanlarda var baglanti kopmalari vb. uzun süre kullananlardan yorum almak için açtım biraz da bu konuyu.

Bütçeyi 600 ₺ civarı artırıp veya peşin fiyatına iki ay taksit ile Keenetic şu modelini öneririm. Yazılımsal ve içerisindeki bazı donanımsal farklar uzun süre işinizi görür.

2025-07-13_06-31.webp

Keenetic Extra DSL uzun süredir kullanıyorum ve açıkcası daha önceden kullandığım(daha ucuz ve giriş seviyesi modeller elbette) Tenda, TP Link gibi modemlerin yazılımsal olarak ne kadar kötü, sıcaklık gibi durumlarda ne kadar başarısız olduğunu gördüm. Bu arada Keenetic de bu havalarda acayip ısınıyor, ama yazılımsal bir takılma görmedim. Yine de Wifi-6 modeline geçince, altına konulan tekli fanlardan alıp bu yaz aylarında ekstra destekleme planım var.

Ek olarak herhangi bir ayar yapmadan eski modemime göre genel olarak gecikme, ping sorunlarını da büyük oranda çözdü. Bufferbloat testinden önceden D ve E alırken şu an B(galiba A'dan sonra en iyi ikinci skordu hatırlamıyorum) sınırlama yaparsam A alıyorum. Yazılımının hem arayüz olarak basit hem de sunduğu özellikler olarak çoğu modemden iyi olduğunu söyleyebilirim. Neredeyse 2-3 ay içinde 4-5 tane güncelleme alıyor.

Hatta borçlarım biraz azalınca(şu ara gereksiz harcama yapmak istemiyorum) Wifi-6 olan modeline geçeceğim. Çok fazla kablosuz cihaz bağlanıyorsa bütçeyi bir tık daha yükseltip Wifi-6 versiyonu da alınabilir. Wifi-6 hızdan bağımsız internet paylaşımını rahatlattığından, spesifik bir cihaz ağ bağlanınca yaşanan gecikme, takılma vb. gibi şeyleri azaltıyor ve hatta yok ediyor.

Bütçeyi 600 ₺ civarı artırıp veya peşin fiyatına iki ay taksit ile Keenetic şu modelini öneririm. Yazılımsal ve içerisindeki bazı donanımsal farklar uzun süre işinizi görür.

Eki Görüntüle 162965

Keenetic Extra DSL uzun süredir kullanıyorum ve açıkçası daha önceden kullandığım(daha ucuz ve giriş seviyesi modeller elbette) Tenda, TP-Link gibi modemlerin yazılımsal olarak ne kadar kötü, sıcaklık gibi durumlarda ne kadar başarısız olduğunu gördüm. Bu arada Keenetic de bu havalarda acayip ısınıyor ama yazılımsal bir takılma görmedim. Yine de Wi-Fi-6 modeline geçince, altına konulan tekli fanlardan alıp bu yaz aylarında ekstra destekleme planım var.

Ek olarak herhangi bir ayar yapmadan eski modemime göre genel olarak gecikme, ping sorunlarını da büyük oranda çözdü. Bufferbloat testinden önceden D ve E alırken şu an b(galiba A'dan sonra en iyi ikinci skordu hatırlamıyorum) sınırlama yaparsam a alıyorum. Yazılımının hem arayüz olarak basit hem de sunduğu özellikler olarak çoğu modemden iyi olduğunu söyleyebilirim. Neredeyse 2-3 ay içinde 4-5 tane güncelleme alıyor.

Hatta borçlarım biraz azalınca(şu ara gereksiz harcama yapmak istemiyorum) Wi-Fi-6 olan modeline geçeceğim. Çok fazla kablosuz cihaz bağlanıyorsa bütçeyi bir tık daha yükseltip Wi-Fi-6 versiyonu da alınabilir. Wi-Fi-6 hızdan bağımsız internet paylaşımını rahatlattığından, spesifik bir cihaz ağ bağlanınca yaşanan gecikme, takılma vb. gibi şeyleri azaltıyor ve hatta yok ediyor.

Bu modelin adını çok gördüm ama bütçemi aşıyor. Müsait bir vaktimde bakacağım tekrar.

Bu iki cihaz içinde olumlu yorumların yanında olumsuz olanlarda var baglanti kopmalari vb. uzun süre kullananlardan yorum almak için açtım biraz da bu konuyu.
Kopma sorunu bölgedeki Wi-Fi kanallarının yoğunluğundan olur ve bu her modemde görülür. Olumsuz yorum da keza 10.000TL'lik modemde bile olur. Kanal değişerek ve Wi-Fi analyzer adlı program ile hangi kanalların boş olduğuna bakıp onları uygulayarak kopma sorununu giderebilirsin. 2000TL bütçende daha iyileri yok

Kopma sorunu bölgedeki Wi-Fi kanallarının yoğunluğundan olur ve bu her modemde görülür. Olumsuz yorum da keza 10.000TL'lik modemde bile olur. Kanal değişerek ve Wi-Fi analyzer adlı program ile hangi kanalların boş olduğuna bakıp onları uygulayarak kopma sorununu giderebilirsin. 2000TL bütçende daha iyileri yok.

VR400 V3 modelini aldım iki gündür kullanmaktayım şu an için hiçbir sıkıntı görmedim kurulumu da çok kolay oldu Wi-Fi ağlarını da kurdum herhangi bir kopma falan da görmedim şu an için hiçbir sıkıntım yok dediğiniz gibi bölgeden bölgeye farklılık olacağını düşünüyorum özellikle İstanbul gibi yoğun şehirlerde daha çok olabilir.

VR400 V3 modelini aldım iki gündür kullanmaktayım şu an için hiçbir sıkıntı görmedim kurulumu da çok kolay oldu Wi-Fi ağlarını da kurdum herhangi bir kopma falan da görmedim şu an için hiçbir sıkıntım yok dediğiniz gibi bölgeden bölgeye farklılık olacağını düşünüyorum özellikle İstanbul gibi yoğun şehirlerde daha çok olabilir.
Hayırlı olsun hocam.