Bütçeyi 600 ₺ civarı artırıp veya peşin fiyatına iki ay taksit ile Keenetic şu modelini öneririm. Yazılımsal ve içerisindeki bazı donanımsal farklar uzun süre işinizi görür.
Eki Görüntüle 162965
Keenetic Extra DSL uzun süredir kullanıyorum ve açıkçası daha önceden kullandığım(daha ucuz ve giriş seviyesi modeller elbette) Tenda, TP-Link gibi modemlerin yazılımsal olarak ne kadar kötü, sıcaklık gibi durumlarda ne kadar başarısız olduğunu gördüm. Bu arada Keenetic de bu havalarda acayip ısınıyor ama yazılımsal bir takılma görmedim. Yine de Wi-Fi-6 modeline geçince, altına konulan tekli fanlardan alıp bu yaz aylarında ekstra destekleme planım var.
Ek olarak herhangi bir ayar yapmadan eski modemime göre genel olarak gecikme, ping sorunlarını da büyük oranda çözdü. Bufferbloat testinden önceden D ve E alırken şu an b(galiba A'dan sonra en iyi ikinci skordu hatırlamıyorum) sınırlama yaparsam a alıyorum. Yazılımının hem arayüz olarak basit hem de sunduğu özellikler olarak çoğu modemden iyi olduğunu söyleyebilirim. Neredeyse 2-3 ay içinde 4-5 tane güncelleme alıyor.
Hatta borçlarım biraz azalınca(şu ara gereksiz harcama yapmak istemiyorum) Wi-Fi-6 olan modeline geçeceğim. Çok fazla kablosuz cihaz bağlanıyorsa bütçeyi bir tık daha yükseltip Wi-Fi-6 versiyonu da alınabilir. Wi-Fi-6 hızdan bağımsız internet paylaşımını rahatlattığından, spesifik bir cihaz ağ bağlanınca yaşanan gecikme, takılma vb. gibi şeyleri azaltıyor ve hatta yok ediyor.