Potovzuc

Gelişen
Eski altyapıya sahibim Telekom'da kontrat bitiyor Netgsm'e geçeceğim elimde eski TD-W9970 modem var güncel bir modeme geçmek istiyorum eve gelen hat Max 100Mbps VDSL TD-W9970'i kullanmaya devam edip yanına mi router 4A almayı düşündüm ama eski modeme pek güvenim yok önerilere açığım Max 2000 bütçem var.

Asus Ax-53u 1800 lira civarlarina dusuyor (kullandigim),
Cudy WR3000 ile arasinda kalip Cudy'de 16 MB hafiza olmasindan dolayi Asus'u sectim.

100 Mbps internet icin Mi Router 4A da yeterli diye dusunuyorum, pek gerekmeyebilir 2000 liralik router.

Eski altyapıya sahibim Telekom'da kontrat bitiyor Netgsm'e geçeceğim elimde eski TD-W9970 modem var güncel bir modeme geçmek istiyorum eve gelen hat Max 100Mbps VDSL TD-W9970'i kullanmaya devam edip yanına mi router 4A almayı düşündüm ama eski modeme pek güvenim yok önerilere açığım Max 2000 bütçem var.

Xiaomi AX3000t alıp modeme bağlayıp kullanabilirsin ben yeni satın aldım elime geçtiğinde deneyimimi paylaşırım.

Xiaomi AX3000T geldi çekim gücü çok iyi önceden evin en uzak köşesinde Wi-Fi extender olmasına rağmen 480p üstü video izleyemezdim ama routerı kullandıktan sonra Wi-Fi extender olmadan full sinyal çekiyor ve 1080p videoları takılmadan izleyebiliyorum. OpenWrt'yi xmir patcher ile çok rahat bir şekilde kurdum ve cihazın Wi-Fi ayarlarını yaptım eğer cihazlarınızın AX protokolünü desteklediğinden emin değilseniz Wi-Fi ayarından 36 kanal ile başlayan Wi-Fi'yı AC protokolu olarak ayarlayın diğeri AX olarak kalabilir onun dışında Recep Baltaş'ın zapret videosundaki talimatlara uyup zapret kurulumunu da yaptım cihazdan gayet memnunum.

Sorun protokol kaynaklı değilmiş band genişliğinin 160 MHz olmasından kaynaklıymış 160'dan 80'e düşürmüştüm ondan düzelmiş.

Son düzenleme: