Bütçe
2.000 TL
Selam arkadaşlar,

Oyunlar için 3D ses deneyimi sunan 2.0 (1+1) hoparlör arıyorum. Bütçem mümkünse 1.000 TL altı, ancak gerçekten iyi bir öneri varsa 1.500-2000 TL'ye kadar esneyebilirim. Kulaklık kullanmak istemiyorum, hoparlörle yön algısı ve atmosfer önemli.

Aradığım Kritik Özellikler:
✔ 3D/sanal Surround destekli (Windows Sonic, Dolby Atmos vb. uyumlu).
✔ 2.0 sistem (2 hoparlör) – bass performansı makul düzeyde yeterli.
✔ USB veya AUX bağlantı (kolay kurulum için).
✔ Mümkünse oyun modu veya basit EQ ayarı.
Sorum:
1K altında gerçekten 3D ses verebilen bir 2.0 hoparlör gördünüz mü?
Creative Pebble V3 veya benzeri modellerle yazılımsal 3D deneyiminiz nasıldı?
"Bassı zayıf olur" diye korkmadan alabileceğim bir model var mı?

Şimdiden teşekkürler! 🎧🔉

Öyle bir şey imkansız (gerçek 3D deneyimi o bütçeyle olamaz). Ayrıca sanal surround desteği diye bir şey de yok. Hoparlörlerin de codec desteği vs. olmaz, onların içindeki kontrolcü vs. destekler/desteklemez (bunu anlamak için AVR nedir araştırmanızı öneriyorum). Dolby Atmos ve DTS:X codec ama bu iki firma kendi tarihlerinde bir ilki yaparak hem 3D virtual surround hizmetlerinin hem de 3D ses codeclerinin adını aynı şey verdikleri için karışıyor. Gerçek Dolby Atmos ve DTS:X desteği için uyumlu TV/AVR/soundbar/TV Box vs. gerekiyor ve HDMI/DP gibi şeyler üzerinden passthrought edilmesi (yani PCM'e vs. dönüştürmeden direkt neyse o codecle iletim) gerekir. Windows bunu yapıyor ama Energy Media Player, VLC gibi oynatıcılardan elle videoyu açıp passthrought seçeneğini seçmeniz lazım. Kalıcı olarak Windows da nasıl passthrought yapılıyor bilmiyorum ama macOS'a bunun ayarı Sequoia ile geldi.

Selam arkadaşlar,

Oyunlar için 3D ses deneyimi sunan 2.0 (1+1) hoparlör arıyorum. Bütçem mümkünse 1.000 TL altı, ancak gerçekten iyi bir öneri varsa 1.500-2000 TL'ye kadar esneyebilirim. Kulaklık kullanmak istemiyorum, hoparlörle yön algısı ve atmosfer önemli.

Aradığım Kritik Özellikler:
✔ 3D/sanal Surround destekli (Windows Sonic, Dolby Atmos vb. uyumlu).
✔ 2.0 sistem (2 hoparlör) – bass performansı makul düzeyde yeterli.
✔ USB veya AUX bağlantı (kolay kurulum için).
✔ Mümkünse oyun modu veya basit EQ ayarı.
Sorum:
1K altında gerçekten 3D ses verebilen bir 2.0 hoparlör gördünüz mü?
Creative Pebble V3 veya benzeri modellerle yazılımsal 3D deneyiminiz nasıldı?
"Bassı zayıf olur" diye korkmadan alabileceğim bir model var mı?

Şimdiden teşekkürler! 🎧🔉
hocam o fiyatlara kaldımı hatırlamıyorum cidden ama isterseniz 2800tlye Creative Pebble V3 e bakabilirsiniz üstüne para koyarım diyorsanız tercih edilir sizi üzmez

Öyle bir şey imkansız (gerçek 3D deneyimi o bütçeyle olamaz). Ayrıca sanal Surround desteği diye bir şey de yok. Hoparlörlerin de codec desteği vs. olmaz, onların içindeki kontrolcü vs. destekler/desteklemez (bunu anlamak için avr nedir araştırmanızı öneriyorum). Dolby Atmos ve DTS: X codec ama bu iki firma kendi tarihlerinde bir ilki yaparak hem 3D Virtual Surround hizmetlerinin hem de 3D ses codeclerinin adını aynı şey verdikleri için karışıyor. Gerçek Dolby Atmos ve DTS: X desteği için uyumlu TV/AVR/soundbar/TV box vs. gerekiyor ve HDMI/DP gibi şeyler üzerinden passthrought edilmesi (yani bilgisayarım'e vs. dönüştürmeden direkt neyse o codecle iletim) gerekir. Windows bunu yapıyor ama energy Media Player, VLC gibi oynatıcılardan elle videoyu açıp passthrought seçeneğini seçmeniz lazım. Kalıcı olarak Windows da nasıl passthrought yapılıyor bilmiyorum ama MacOS'a bunun ayarı Sequoia ile geldi.

Konuya pek hakim değilim hocam kulaklıklarda var ya hani adam arkandan gteliyormuş gibi sesini alıyorsun hoparlörde de aynı şeyi kullanmak istemiştim metni de yapay zekaya ayarlattım telefondan yazmak istemediğimden.

Görünen o ki param yetmez istediğim şeylere
bu linkteki ürünlere bakıyorum şuan soundbar ilgimi çekti fazlasıyla iş görür mü ?

Son düzenleme:
Konuya pek hakim değilim hocam kulaklıklarda var ya hani adam arkandan gteliyormuş gibi sesini alıyorsun hoparlörde de aynı şeyi kullanmak istemiştim metni de yapay zekaya ayarlattım telefondan yazmak istemediğimden.

Görünen o ki param yetmez istediğim şeylere
bu linkteki ürünlere bakıyorum şuan soundbar ilgimi çekti fazlasıyla iş görür mü ?
Fazlasıyla işinizi "görmeyecek" ürünler. 6W vs. komik rakamlar virtual surround için vs.