Bütçe
2.000 TL
Selam, bir tanıdığı sahte harici HDD ile dolandırmışlar. Verileri puf oldu. 2 bin TL'ye 500 GB da olsa ORİJİNAL ve güvenilir satıcılardan ne önerirsiniz?

Selam,

Kendi deneyimimden yola çıkarak Toshiba önerebilirim, 10 yıldan fazladır elimde ve hâlâ sapasağlam. Aldığımda 1 TB'ı 169 TL'ye aldım, öyle söyleyeyim.

Bulabilirseniz tavsiye ederim ancak diğer konuda da yazdığınız gibi asla pazaryeri satıcılardan almayın, çok büyük oranla sahte ya da kullanılmış çıkıyor. Maalesef pek resmi satıcı da kalmadı. 1 TB daha yaygın resmi satıcı olarak, bütçeyi aşar ama yine de bakın.

Ben maalesef Toshiba öneremeyeceğim, çünkü 2 tanesi durduk yere Bad Sector olup bozulmuştu. Sıfır alacaksanız puanı iyi bir satıcıdan alın, WD, Seagate tercih edebilirsiniz.

Sıfır alacaksanız puanı iyi bir satıcıdan alın.
Ne kadar puanı iyi olsa da sahte gönderiyor hocam. Pazaryeri satıcılarında durum kötü.

Ne kadar puanı iyi olsa da sahte gönderiyor hocam. Pazaryeri satıcılarında durum kötü.

Evet bu konuyu görmüştüm son dönemin dolandırıcılığı bu herhalde. SSD'lerde uçunca HDD'lere talep arttı ve bu yoldan milleti kazıklıyorlar diye düşünüyorum. MediaMarkt, Teknosa gibi pazaryerleri bence güvenilir olur hala, tabii fiyatta o biçim olur.

Ben maalesef Toshiba öneremeyeceğim, çünkü 2 tanesi durduk yere Bad Sector olup bozulmuştu. Sıfır alacaksanız puanı iyi bir satıcıdan alın, WD, Seagate tercih edebilirsiniz.
Harddiskler biraz şans işi, durduk yere bozulma veya kafa atma yapabiliyorlar marka fark etmeksizin. Genel olarak alınacaksa WD, Seagate, Toshiba ve Hitachi tercih edilebilir, zaten bunlar dışındada fazla üretici kalmadı piyasada.