Bütçe
2.000 TL
Makaleler
3
Yer
Avcılar/İstanbul
Merhabalar, güç kaynağım son zamanlarda çok fazla sıkıntı çıkardığı için ve ekipmanlarımı yenileyeceğim için direkt güç kaynağı almak istiyorum. Normalde A500DN alacaktım ancak sanırsam kötüymüş, bu yüzden Sahibinden’de birkaç PSU buldum. Bunlar ucuz geldiği için sizlere bunları seçenek olarak sunuyorum. Sizce hangisini almalıyım veya önerdiğiniz bir PSU var mı?
  • Aerocool Cylon 500W (1.500 TL)
  • MSI MAG 500W PSU – A500DN (1.500 TL)
  • Xigmatek X-Power 500W 80 Plus (1.375 TL)
  • Cooler Master MWE 500W (2.000 TL)
  • AeroCool VX-500 500W (1.000 TL)
Önceden AeroCool VX Plus 400 kullandığım için VX-500 aklıma yattı gibi ancak bir yerde sıkıntılı olduğunu görmüştüm. Listeden önerdiğiniz bir PSU var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, güç kaynağım son zamanlarda çok fazla sıkıntı çıkardığı için ve ekipmanlarımı yenileyeceğim için direkt güç kaynağı almak istiyorum. Normalde A500DN alacaktım ancak sanırsam kötüymüş, bu yüzden Sahibinden’de birkaç PSU buldum. Bunlar ucuz geldiği için sizlere bunları seçenek olarak sunuyorum. Sizce hangisini almalıyım veya önerdiğiniz bir PSU var mı?
  • Aerocool Cylon 500W (1.500 TL)
  • MSI MAG 500W PSU – A500DN (1.500 TL)
  • Xigmatek X-Power 500W 80 Plus (1.375 TL)
  • Cooler Master MWE 500W (2.000 TL)
  • AeroCool VX-500 500W (1.000 TL)
Önceden AeroCool VX Plus 400 kullandığım için VX-500 aklıma yattı gibi ancak bir yerde sıkıntılı olduğunu görmüştüm. Listeden önerdiğiniz bir PSU var mı?
Aerocool'un düşük bütçedeki PSU’larına pek bulaşmayın. Özellikle VX modellerine asla yaklaşmayın.
Zaten PSU çöplüğündeki en kötü modeller arasında yer alıyorlar.
2–3 tanesi hariç, geri kalanların tamamı elektronik atık statüsünde üniteler.

X-Power'da aynı şekilde bayağı kötü bir ünite. Hem iç bileşen hem de performans olarak.

MSI A-DN modellerinin tasarımları kronik sorunlu. Ağır yükte ana trafo yanıyor. Yangın çıkarma riskleri bile var.

Aralarından sadece MWE belki alınabilir ama onun da fiyatı kötü bayağı. 500W bir PSU'ya 2.000TL verilmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Yusuf7878 Şu PSU ların, yukarıdaki listeden daha iyi olma ihtimali nedir? (Sıfır olma detayı da var.)

3-4'ü ben de bin sandım :D Hocam bütçeyi olabildiğince kısmak için çok çıkmak istemiyorum ama diğerleri kötüdür veya sıkıntı çıkarır diyorsanız bunu alayım direkt.
3-4 daha çık deyince 3-4 bin anladım bir an :D. Dedim bu adam ne diyor? @Jack işte bu seçenek en mantıklısı olacaktır. 2.el PSU çok mantıklı değil.
Bi an şu post aklıma geldi.
1767451099005.webp

Green'in ECO modelleri kazık kalıyor bayağı. ENERMAX daha mantıklı. Tabii bütçe çıkarsa High Power daha iyi bir ünite.