Bu butcedeki routerlar, modemlere kiyasla daha dolu dolu oluyorlar, diger hocamiz muhtemelen bu yuzden size router onermis.

2.000 TL ve altina pek bir seceneginiz yok ancak aklima VR400 geldi. Genelde V3 gonderiliyor ancak V1 veya V2 gelirse iade edin, V3 ve ustu guzel ama QoS konusunda zayif maalesef. Guzel ve kolayca QoS da yapabilmek istiyorsaniz butceyi arttirmalisiniz.

VR400'un en ucuz fiyati 2099 gozukuyor, oradaki 99 TL sizin icin sorun yapiyorsa VR300 de dusunebilirsiniz.

Tenda V12 ile TP-Link arasında kaldım. Tenda da kronik kopma sorunları oluyormuş sanırım bu modellerde de mevcut mudur?

Tenda V12 ile TP-Link arasında kaldım. Tenda da kronik kopma sorunları oluyormuş sanırım bu modellerde de mevcut mudur?
VR300 ve 400 hakkinda kopma sikayetleri hic okudugumu hatirlamiyorum ama V12'de bayagi duydum evet, bu yuzden de onermedim.

VR300 ve 400 yillardir uretilen modemler, bu kadar sorunlu olsalardi el atilirdi diye dusunuyorum. VR400'un V1 ve V2'si iyi degil ama belirttigim gibi, cok eski revizyonlar artik zaten. Olur da denk gelirse iade edin ama V3 gelir muhtemelen elinize alirsaniz, o yuzden sorun yok.

VR300 ve 400 hakkinda kopma sikayetleri hiç okudugumu hatirlamiyorum ama V12'de bayagi duydum evet, bu yuzden de onermedim.

VR300 ve 400 yillardir uretilen modemler, bu kadar sorunlu olsalardi el atilirdi diye dusunuyorum. VR400'un V1 ve v2'si iyi degil ama belirttigim gibi, cok eski revizyonlar artik zaten. Olur da denk gelirse iade edin ama V3 gelir muhtemelen elinize alirsaniz, o yuzden sorun yok.

Teşekkür ederim, VR400 alabilirim ürün geldiğin versiyonuna nereden bakabilirim? Arkasında vs. yazıyor mu?

Teşekkür ederim, VR400 alabilirim ürün geldiğin versiyonuna nereden bakabilirim? Arkasında vs. yazıyor mu?
Boyle bir kutuda geliyorsa V1 veya V2:

1780776771713.webp

Boyle bir kutuda geliyorsa V3+ olsa gerek:

1780776778548.webp

Bunun disinda TP-Link'in bu konu hakkinda rehberi var:

Mercusys daha iyi değil mi? Arayüzü kötü ama daha iyi bence.
Beklentinin ne olduğuna bağlı. Giriş seviyesi Wi-Fi 7 modem. 320Mhz bandını desteklemiyor sadece 160 çalışıyor. OpenWRT desteği yok, SoC bilgisi yok ama muhtemelen Broadcom 6765 kullanıyor yani TP-Link BE230 ile aynı. Wi-Fi-7 destekli cihazın varsa alınabilir onun dışında kısıtlayıcı bir router.

Beklentinin ne olduğuna bağlı. Giriş seviyesi Wi-Fi 7 modem. 320MHz bandını desteklemiyor sadece 160 çalışıyor. OpenWrt desteği yok, SoC bilgisi yok ama muhtemelen Broadcom 6765 kullanıyor yani TP-Link BE230 ile aynı. Wi-Fi-7 destekli cihazın varsa alınabilir onun dışında kısıtlayıcı bir router.

Evet gerçek bir Wi-Fi 7 değil tabii.
Senin önerdiğin router da mantıklı.

Evet gerçek bir Wi-Fi 7 değil tabii.
Senin önerdiğin router da mantıklı.
Evet yani menzili iyi ve OpenWRT kurup SQM falan yapıp Bufferbloat'u 0'a indirmek istiyorsa en alınabilir o. Ek olarak Turknet'ten başka İSS'ye geçerse yine OpenWRT sayesinde sansürsüz internete erişebilecek.

Boyle bir kutuda geliyorsa V1 veya V2:

Eki Görüntüle 255280

Boyle bir kutuda geliyorsa V3+ olsa gerek:

Eki Görüntüle 255281

Bunun disinda TP-Link'in bu konu hakkinda rehberi var:
Yardım için teşekkürler siparişi verdim ürün geldiğinde performansı hakkında bilgilendirme yaparım.