Detaylar
Kim cevapladı?Liguori
Yetkin
- Makaleler
- 1
Merhaba 2.000 TL altı OpenWrt ve zapret destekli modem arıyorum. Yardımcı olabilecek birisi varsa şimdiden teşekkür ederim.
Şu an kulandığım modem: ZyXEL VMG3312-B10b
Xiaomi AX3000T alabilirsin TD 9970 V3 modemimi köprü moduna aldım ve routera OpenWrt kurdum SQM, DoH DNS, AdBlock Lean ile kullanıyorum öneririm o paraya daha iyisini bulamazsın.
YunaUK
Becerikli
Anladım teşekkür ederim ayrıca önerdiğiniz modem ADSL ve VDSL destekliyor mu?
Xiaomi AX3000t alabilirsin td 9970 V3 modemimi köprü moduna aldım ve routera OpenWrt kurdum SQM, DoH DNS, AdBlock lean ile kullanıyorum öneririm o paraya daha iyisini bulamazsın.
Hayır cihazın modem özelliği yok o yüzden elindeki modem ile birlikte kullanman gerekiyor ama modemi köprü moduna aldığında modemin tek görevi cihaza interneti vermek oluyor tıpkı bir kablo gibi router ise bütün yönetim ve dağıtım işini yapıyor ben cihazdan gayet memnunum hatta şimdi zapret kurdum çok iyi çalışıyor ama ufak bir ayar yapman lazım cihazı alıp OpenWrt kurduğunda anlatırım.
Liguori
Yetkin
- Makaleler
- 1
Hayır. Desteklemiyor. Zaten OpenWRT destekleyen DSL modem bulmanız imkansıza yakın.
Mevcut modeminizi bridge mode'a alıp istediğiniz herhangi bir normal OpenWRT router ile kullanabilirsiniz.
Veya en yakın diğer opsiyon ise Keenetic Extra DSL.
Keenetic Extra DSL
Direkt OpenWRT desteklemiyor ama OpenWRT'nin opkg paket indirme programını kullandığı için her OpenWRT uygulamasını yükleyebilirsiniz. Zapret gibi. Maalesef 2000 TL'nin üstünde ve sadece WiFi 5.
YunaUK
Becerikli
Hayır cihazın modem özelliği yok o yüzden elindeki modem ile birlikte kullanman gerekiyor ama modemi köprü moduna aldığında modemin tek görevi cihaza interneti vermek oluyor tıpkı bir kablo gibi router ise bütün yönetim ve dağıtım işini yapıyor ben cihazdan gayet memnunum hatta şimdi zapret kurdum çok iyi çalışıyor ama ufak bir ayar yapman lazım cihazı alıp OpenWrt kurduğunda anlatırım.
Anladım teşekkür ederim ayrıca 1000 ya da 1500 TL altına ne önerebilirsiniz?
Hayır. Desteklemiyor. Zaten OpenWrt destekleyen DSL modem bulmanız imkansıza yakın.
Mevcut modeminizi bridge Mode'a alıp istediğiniz herhangi bir normal OpenWrt router ile kullanabilirsiniz.
Veya en yakın diğer opsiyon ise Keenetic Extra DSL.
Keenetic Extra DSL
Direkt OpenWrt desteklemiyor ama OpenWrt'nin opkg paket indirme programını kullandığı için her OpenWrt uygulamasını yükleyebilirsiniz. Zapret gibi. Maalesef 2000 TL'nin üstünde ve sadece Wi-Fi 5.
Ayrıca köprü modundayken modemi routera bağladığımızda internet hızında düşüş olur mu?
Ayrıca köprü modundayken modemi routera bağladığımızda internet hızında düşüş olur mu?
Bunu alabilirsin ve köprü moduna alman herhangi bir düşüş yaratmıyor internet hızın maksimum ne ise onu alıyorsun.
ethernet cablesu
Çalışkan
AX23 kurulumu kolay mı brick ihtimali var mı? Yapmadan önce kendi yazılımını yedekleyebiliyor muyuz
Liguori
Yetkin
- Makaleler
- 1
OpenWRT'ye geçmek çok kolay.AX23 kurulumu kolay mı brick ihtimali var mı? Yapmadan önce kendi yazılımını yedekleyebiliyor muyuz
OpenWRT'den TP-Link'e dönmek çok zor. Brick olma ihtimali yüksek. Başarılı bir şekilde dönmek ya zor ya imkansız denebilir. Ben yaptığımda hep fail oldu.