Bütçe
2000 TL

SnowCloud

Çalışkan
Merhaba, iyi Sosyaller

Şu anda kullandığım eski bir bilgisayarım var ve 250W'lık bir PSU ile çalışıyor.
Son zamanlarda PSU içindeki 8 Cm'lik fan arada sesli çalışmaya başladı.
Bu nedenle ya PSU fanını değiştirmeyi ya da yeni bir PC alana kadar idare edecek bir PSU almayı düşünüyorum.

Bu noktada konuyla ilgili merak ettiğim birkaç sorum var:

1- PSU fanını değiştirip kullanmaya devam etmeli miyim?
PSU'yu açıp müdahale etmeyi önermeyen yazılar da okuduğum için temkinli olmak istiyorum.

2- şu anda sistem 250W ile çalışıyor hesaplama yaptığında birkaç site üzerinde 190W civarı çıktığı için 250W yetiyor gibi duruyor.
Örneğin 550W veya 750W almak güvenli gibi duruyor.
Sistem ihtiyacı kadar güç çekecektir ama özensiz bir araştırmayla almak istemiyorum.
Öte yandan, ileride kullanabilmek amacıyla biraz daha güncel ve yüksek W değerine sahip bir PSU alırsam, sonradan da kullanabilirim diye düşündüm ama fiyatlar biraz kısıtlayıcı oldu.

Bu konuda biraz kendimce araştırma yapmaya çalıştım ama konu biraz karmaşık bir hal aldı.
Herkesin tecrübe ettiği durum farklı olduğu için aynı ürüne bir kişi iyi bir diğer kişi kötü diyor bu da karışıklık yaratıyor.

---- Cooler Master V550 modüler güç kaynağı.

---- MSI MAG A550bn 550W.
Bn modeli için dn ve Bnl'ye göre biraz daha iyi denmiş.

---- MSI MAG A650bn 650W Power Supply.

---- Corsair CX550 CP-9020121-EU 550 ya da ASUS TUF GAMING 550W 80Plus Bronze
---- Corsair CX serisi CX650 650W 80 Plus Bronze. ( Stoklar tükenmiş )

---- High Power Performance gd 800W 80+ Gold (HP1-J800GD-F12s)
Bu ürünle ilgili fazla inceleme bulamadım. Bazıları için Rus sitelerinde veya bilindik sitelerde incelemeler var, ancak bu ürün için durum biraz karışık görünüyor.

---- FSP Hyper 650W 80+ (H3-650)
D12SH-12 model yate loon fan kullanıyor; bazı kullanıcılar fanın sesli çalıştığını ve ripple performansının düşük olduğunu belirtmiş.
OTP ve UVP korumaları yokmuş.

---- Corsair CX750 750W, NZXT C750, XPG kyber-750W
Bazı modellerde fan sesi ve diğer sorunlardan iade talepleri yapanlar olmuş bu modellerde ama Molex sayısı açısından şu an için NZXT C750 biraz daha avantajlı.
İçlerinden hangisi daha iyidir? Gibi bir sıralama bulamadım. Öneri olarak yazıldığı için bakmak istedim.

---- Delta GPS-550LB 550W 80+ Bronze.
---- Delta GPS-750FB 750W 80+ Platinum.

İç bileşeni fiyatına göre iyi, tasarım sanırım biraz eski. Kafama takılan kısımlar fan ( Galiba fanlar sıcaklığa göre değil sabit dönüyormuş net bir geri dönüş göremedim ama birkaç kişi sabit döndüğünü yazmış anlamadım incelemede böyle değil gibi görünüyor ) ve 2 tane 12V kanalı olması bu konuda da biraz karmaşa var gibi önerende var önermeyende.
Kullanıcı yorumları sınırlı, Kore sitesindeki incelemeye göre %50 yük sonrası fanın sesli olduğunu belirtiyor. Sanırım nedeni D12SH-12 model yate loon fan kullanıyor olması.
D12SH-12 fan, FSP 650W modelinde de kullanılmış ve kronik ses sorunları bildirilmiş. Bu fiyat aralığında sanırım fazla kullanılan bir fan.
Delta 850W olanını almak daha mantıklı olabilir ama o zamanda fiyat yükseliyor.

Fiyat aralığına baktığımda seçenekler sınırlı, bu yüzden kafam biraz karıştı.
Bütçe şu an için 1500–2000 TL civarında; olmazsa ileriye dönük bir miktar daha çıkılabilir ama daha uygun bir seçenek de tercih etmek isterim.

Eli yüzü düzgün bir sistemim olsa raijintek cratos ya da NZXT C1000 gibi PSU almak isterdim ama fiyatları şu anki sistem için çok fazla.

Bu konuda önerileriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim.

bileşeni fiyatına göre iyi, tasarım sanırım biraz eski. Kafama takılan kısımlar fan ( Galiba fanlar sıcaklığa göre değil sabit dönüyormuş net bir geri dönüş göremedim ama birkaç kişi sabit döndüğünü yazmış anlamadım incelemede böyle değil gibi görünüyor ) ve 2 tane 12V kanalı olması bu konuda da biraz karmaşa var gibi önerende var önermeyende.
Kullanıcı yorumları sınırlı, Kore sitesindeki incelemeye göre %50 yük sonrası fanın sesli olduğunu belirtiyor. Sanırım nedeni D12SH-12 model yate loon fan kullanıyor olması.
D12SH-12 fan, FSP 650W modelinde de kullanılmış ve kronik ses sorunları bildirilmiş. Bu fiyat aralığında sanırım fazla kullanılan bir fan.
Delta 850W olanını almak daha mantıklı olabilir ama o zamanda fiyat yükseliyor.
Öyle bir durum fandan dolayı değil. Fan eğrisinden dolayı. Fan zaten ses yapan bir etken değil pek de. En fazla gıcırdar. Delta o bütçedeki en iyi model ona yönelin.

@Yusuf7878 hocam, nasılsınız? Delta PSU almayı düşünüyordum ancak son birkaç hafta yoğunluğum nedeniyle fırsat bulup alamadım. Bir forumda teknik servis desteğinin olmadığı ve bazı kullanıcıların sigorta attırma sorunları yaşadığına dair yorumları görünce satıcı firmaya durumu sordum fakat cevap alamadım. Stokla ilgili sorularıma ise her zaman yanıt veriyorlardı; bu yüzden sanırım satıcı nedeniyle almaktan vazgeçeceğim. Sizin yaptığınız tier-list kısmında Delta'ya benzer birkaç PSU dışında çok alternatif yok gibi görünüyor. Delta dışında takip edebileceğim ya da önerebileceğiniz bir veya birkaç PSU modeli var mıdır?

@Yusuf7878 hocam, nasılsınız? Delta PSU almayı düşünüyordum ancak son birkaç hafta yoğunluğum nedeniyle fırsat bulup alamadım. Bir forumda teknik servis desteğinin olmadığı ve bazı kullanıcıların sigorta attırma sorunları yaşadığına dair yorumları görünce satıcı firmaya durumu sordum fakat cevap alamadım. Stokla ilgili sorularıma ise her zaman yanıt veriyorlardı; bu yüzden sanırım satıcı nedeniyle almaktan vazgeçeceğim. Sizin yaptığınız tier-list kısmında Delta'ya benzer birkaç PSU dışında çok alternatif yok gibi görünüyor. Delta dışında takip edebileceğim ya da önerebileceğiniz bir veya birkaç PSU modeli var mıdır?

Raijintek Cratos Lite olabilir. Yalnız boştayken fan açıp kapatma sorunu mevcut. Sesi rahatsız etmezse alabilirsiniz. Veyahut 90mm fan alıp takanda var. O da sorunu bir nebze çözüyor.

Merhaba, iyi Sosyaller

Şu anda kullandığım eski bir bilgisayarım var ve 250W'lık bir PSU ile çalışıyor.
Son zamanlarda PSU içindeki 8 Cm'lik fan arada sesli çalışmaya başladı.
Bu nedenle ya PSU fanını değiştirmeyi ya da yeni bir PC alana kadar idare edecek bir PSU almayı düşünüyorum.

Bu noktada konuyla ilgili merak ettiğim birkaç sorum var:

1- PSU fanını değiştirip kullanmaya devam etmeli miyim?
PSU'yu açıp müdahale etmeyi önermeyen yazılar da okuduğum için temkinli olmak istiyorum
Değiştirilebilir lakin degiştirdiğinize değmez. 250W'lık bir güç kaynağında APFC bile yoktur.

Sistemi ileride güncelleyecek misiniz?

@Yusuf7878 iyi akşamlar hocam, ilerisi için daha iyi bir sisteme geçmeyi düşünüyorum. İlk başta almışken, ileride de kullanabilirim düşüncesindeydim ama araştırdıkça çok fazla seçenek ve sırf marka adı var diye alınacak bir ürün olmadığını anlayınca durum biraz karıştı. Ancak şu an için 200W bana yettiği için, bunun üzerindeki her türlü PSU işimi görecektir. Bu konuda seçenekleri azaltmak ve indirim tarzı güzel bir fırsat yakalarsamda herkes gibi daha yüksek bir W değerine sahip bir PSU da almak isterim.

Delta konusunda satıcıya teknik servisle ilgili durumu tekrar sordum. Herhangi bir sorun yaşandığında teknik servis nezdinde neler yapabileceğimizi öğrenmek istedim; ancak bu konuya hiç değinmedi. Sadece stoklar geldiğinde güncelleneceğini ve faturayı saklamam gerektiğini söyledi. Ben de çok ısrar etmek istemedim.

@Yusuf7878 iyi akşamlar hocam, ilerisi için daha iyi bir sisteme geçmeyi düşünüyorum. İlk başta almışken, ileride de kullanabilirim düşüncesindeydim ama araştırdıkça çok fazla seçenek ve sırf marka adı var diye alınacak bir ürün olmadığını anlayınca durum biraz karıştı. Ancak şu an için 200W bana yettiği için, bunun üzerindeki her türlü PSU işimi görecektir. Bu konuda seçenekleri azaltmak ve indirim tarzı güzel bir fırsat yakalarsamda herkes gibi daha yüksek bir W değerine sahip bir PSU da almak isterim.

Delta konusunda satıcıya teknik servisle ilgili durumu tekrar sordum. Herhangi bir sorun yaşandığında teknik servis nezdinde neler yapabileceğimizi öğrenmek istedim; ancak bu konuya hiç değinmedi. Sadece stoklar geldiğinde güncelleneceğini ve faturayı saklamam gerektiğini söyledi. Ben de çok ısrar etmek istemedim.
Tam olarak bütçeniz ne kadar hocam? 3500TL civarında şimdilik Raijintek Cratos Lite var. 2500TL civarında Delta dışında Green var. 4500TL civarında ise High power performance FS mevcut.