Bütçe
2.000 TL

eenes14587

Çalışkan
Merhaba,

Kuzenimin, işlemcisi için bir kule tipi soğutucuya ihtiyacı var. Maksimum uzunluk 140mm olmalı. Renk fark etmez, ışık olursa iyi olur.

Maksimum bütçe 2.000 TL.

GPU: RX 6650 XT

Bu ürün fazlasıyla yetecektir 5500 için. 2000 lira vermeye gerek yok ama ileride AM5 bir sistemde X3D işlemciyle kullanmak istiyorum vs demiyorsanız bu yeterli olacaktır. ARGB'siz olanını da 50 lira daha ucuza bulabilirsiniz. AM5'te de 7500f ile vs. götürür bu. Sadece fazla ısınanları kurtarmaz.
Bende de şuan 7500f var ama ileride 3xd işlemcilere geçmeyi düşünüyorum. Phantom Sprit önerildi ama çok versiyonu var kafam karıştı. Düz 120 modeli mi alınmalı se mı alınmalı yoksa Evo modeli mi? Ne önerirsiniz?

Bende de şuan 7500f var ama ileride 3xd işlemcilere geçmeyi düşünüyorum. Phantom Sprit önerildi ama çok versiyonu var kafam karıştı. Düz 120 modeli mi alınmalı se mı alınmalı yoksa Evo modeli mi? Ne önerirsiniz?

İleride X3D işlemciye geçecekseniz çift kuleli mpdel daha iyi olacaktır hocam. Evo modeli yenilenmiş versiyonu. SE de yanlış hatırlamıyorsam slint edition olmalı. Daha sessiz çalışan modeli olmalı ama çok bir fark olacağını sanmıyorum. Her biri yakın ve yeterli performans verecektir Phantom Spirit'lerin. Ben görüntü olarak Frost modellerini daha çok beğeniyorum. Onlara da bakabilirsiniz. Frost Commander ve Frost Spirit olarak iki modelleri var. 140 mm'lik fan olmaları lazım ama. Isı borusu olarak daha küçük boyutları ama daha fazla adeti.

İleride X3D işlemciye geçecekseniz çift kuleli mpdel daha iyi olacaktır hocam. Evo modeli yenilenmiş versiyonu. SE de yanlış hatırlamıyorsam slint edition olmalı. Daha sessiz çalışan modeli olmalı ama çok bir fark olacağını sanmıyorum. Her biri yakın ve yeterli performans verecektir Phantom Spirit'lerin. Ben görüntü olarak Frost modellerini daha çok beğeniyorum. Onlara da bakabilirsiniz. Frost Commander ve Frost Spirit olarak iki modelleri var. 140 mm'lik fan olmaları lazım ama. Isı borusu olarak daha küçük boyutları ama daha fazla adeti.
Commander modeli güzel lakin biraz fiyatı yüksek geldi hocam. Açıkçası fiyat performans bir soğutucu arıyorum. Evo ile se modeli arasında da yaklaşık 800 TL var değer mi mesela? Bir de düz Sprit modelinin se ye göre daha iyi olduğunu, Evo modelinin de fan hızlarına göre gürültüyü de hesaba katınca düz modeli veya se modelini tavsiye eden var

Commander modeli güzel lakin biraz fiyatı yüksek geldi hocam. Açıkçası fiyat performans bir soğutucu arıyorum. Evo ile se modeli arasında da yaklaşık 800 TL var değer mi mesela? Bir de düz Sprit modelinin se ye göre daha iyi olduğunu, Evo modelinin de fan hızlarına göre gürültüyü de hesaba katınca düz modeli veya se modelini tavsiye eden var

Evo'daki olay sadece görünüş bile olabilir hocam. Fanları tek tek karşılaştırmak lazım. O yüzden değer mi değmez mi yorum yapmayayım. Peerless Assasin bile yeterli olacaktır diye tahmin ediyorum. SE ve düz modeline baktım arada 100 lira fark var. Eğer arkadaşlar düz modelin daha iyi olduğunu söyledilerse düz modeli almanız daha mantıklı olacaktır. Lakin ben yine de aham şaham farklılıklar olduğunu düşünmüyorum. İnternette de detaylı incelemesi ve karşılaştırması varsa onlara bakın isterseniz.

SE modelini biraz araştırdım hocam. Yanlış biliyormuşum. Birkaç yerde Special Edition yazıyor, birkaçında Socket Edition yazıyor. Muhtemelen hiçbir farkı yoktur ya.

Son düzenleme: