Bütçe
2000

burakcakar

Uzman
Selam herkese,

Evimde Türk Telekom'un sağladığı 1000 Mbps fiber internet kullanıyorum. Mevcut modemim TP-Link EX520v (Wi-Fi 6 AX3000) modeli. Modemin görsellerini ekte paylaştım.

Yapmak istediğim işlem: evin çekmeyen diğer odasına, ana modemden Ethernet kablosu (CAT6) çekerek ikinci bir dağıtıcı (router veya AP) koymak istiyorum.

aradığım cihazdaki kriterler:

1. Hız: internetim 1000 Mbps olduğu için alacağım cihazın WAN/LAN portlarının mutlaka gigabit olması gerekiyor.
  2. Bağlantı tipi: iki cihazı birbirine kablosuz değil, Ethernet kablosu ile bağlayacağım (wired backhaul).
  3. Mesh/Roaming: evde tek bir Wi-Fi adı (SSID) olsun istiyorum. Telefonum odalar arası geçiş yaparken kopma yaşamamalı. Mevcut modemin easymesh desteği var sanırım, buna en uyumlu cihaz hangisi olur?
Bu senaryo için TP-Link Archer serisi (AX53, AX55 vb.) Mi yoksa re serisi (RE705X vb.) Bir menzil genişletici mi daha mantıklı olur? Mevcut EX520v ile sorunsuz "mesh" yapabileceğim model tavsiyelerinizi bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.

WhatsApp Image 2026-01-10 at 00.23.14 (1).webp

WhatsApp Image 2026-01-10 at 00.23.14.webp

@burakcakar,

bende bu router icin cihaz arayisindaydim. antenli repeater, router arasinda gidip geldim.

ben kablosuz baglanti yapmak istiyorum (easymesh) bu yuzden daha fazla arastirma yaptim cunku kablo olunca is cok basite iniyor.
wifi 7 ozellikli be220, be230 modellerine baktim; wifi 6 ozellikli ax53 en ucuz 2000 tl, ax55 ise 2400 tl. be220 2100 civari. be230 ise 2500 civari.

hangisini aldiniz derseniz, aynisindan ikinci el satin aldim :D ex520v 4,5 ay once ciktigi icin hem az kullanilmistir hem de fiyati uygundu ayrica uyum sorunu yasatmasin istedim. kargo henuz gelmedi, bakalim sonuc ne olacak... umarim hx520 almadigim icin pisman olmam.

hx520 mesh modeline bakin bence. hem fiyati uygun (1500 tl) hem de ozellikleri iyi (ax3000, easymesh, 3 tane gigabit ethernet port)

Selam herkese,

Evimde Türk Telekom'un sağladığı 1000 Mbps fiber internet kullanıyorum. Mevcut modemim TP-Link EX520v (Wi-Fi 6 AX3000) modeli. Modemin görsellerini ekte paylaştım.

Yapmak istediğim işlem: evin çekmeyen diğer odasına, ana modemden Ethernet kablosu (CAT6) çekerek ikinci bir dağıtıcı (router veya AP) koymak istiyorum.

aradığım cihazdaki kriterler:

1. Hız: internetim 1000 Mbps olduğu için alacağım cihazın WAN/LAN portlarının mutlaka gigabit olması gerekiyor.
  2. Bağlantı tipi: iki cihazı birbirine kablosuz değil, Ethernet kablosu ile bağlayacağım (wired backhaul).
  3. Mesh/Roaming: evde tek bir Wi-Fi adı (SSID) olsun istiyorum. Telefonum odalar arası geçiş yaparken kopma yaşamamalı. Mevcut modemin easymesh desteği var sanırım, buna en uyumlu cihaz hangisi olur?
Bu senaryo için TP-Link Archer serisi (AX53, AX55 vb.) Mi yoksa re serisi (RE705X vb.) Bir menzil genişletici mi daha mantıklı olur? Mevcut EX520v ile sorunsuz "mesh" yapabileceğim model tavsiyelerinizi bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Eki Görüntüle 217201
Eki Görüntüle 217202

2 tane ex520v ile kablosuz mesh baglantisi yapamadim maalesef. Muhtemelen tp-link'in ya da ttnet'in kisitlamasi yuzunden. (cihaz servis saglayicilari icin uretilmis)

Ikinici cihaz, ''uydu mesh'' yani ''mesh node'' olmuyor; oyle bi mod/secenek yok. Sadece ana mesh cihazi oluyor. istedigim baglanti seklinin olmamasinin sebebi bu iste :(

Son düzenleme: