Bütçe
2.000 TL

sametkarakas

Yetkin
İyi akşamlar,

Türk Telekom Online'a özel efsane indirim kampanyası 50 Mbps internet ilk 6 ay 400 TL / aylık sonraki 12 ay 800 TL / aylık paketi satın alacağım. Modem olarak aylık 90 lira ücretle başlıkta belirttiğim TP-Link modelini vereceklermiş ancak ben ona vereceğim para yerine daha iyi bir modem almak istiyorum. Önerileriniz nelerdir?

Mahalleye fiber altyapı döşemesi yapılıyor, ileride fiberle birlikte de kullanabileceğim bir modem mi almalıyım yoksa 18 ay sözleşme yapacağım için doğrudan VDSL modemi mi almalıyım?

Bütçem 2.000 TL civarı.

İyi akşamlar,

Türk Telekom Online'a özel efsane indirim kampanyası 50 Mbps internet ilk 6 ay 400 TL / aylık sonraki 12 ay 800 TL / aylık paketi satın alacağım. Modem olarak aylık 90 lira ücretle başlıkta belirttiğim TP-Link modelini vereceklermiş ancak ben ona vereceğim para yerine daha iyi bir modem almak istiyorum. Önerileriniz nelerdir?

Mahalleye fiber altyapı döşemesi yapılıyor, ileride fiberle birlikte de kullanabileceğim bir modem mi almalıyım yoksa 18 ay sözleşme yapacağım için doğrudan VDSL modemi mi almalıyım?

Bütçem 2.000 TL civarı.
- Modem Seçimi: VDSL veya Çok Amaçlı (VDSL + Fiber) Modem
- Eğer mevcut durumda VDSL bağlantısı kullanıyorsanız ve uzaktan fiber internet alana kadar beklemenizi istiyorsanız, VDSL modem almak mantıklı.
- Ancak, mahallede fiber altyapı döşeniyorsa, yine kullanabileceğiniz çok amaçlı (VDSL ve fiber bağlantıyı destekleyen) bir modem almanız uzun vadede avantajlı olur.

- Önerilen Modeller:
1. TP-Link Archer VR600
- VDSL2 ve ADSL2+ destekler.
- Fiber güzergahı için uygun WAN girişi (Gigabit Ethernet).
- Yüksek hız ve geniş kapsama alanı sağlar.

2. Asus DSL-AC68U
- Hem VDSL hem de ADSL destekler.
- İyi bir Wi-Fi performansı sunar.
- Gelecekte fiber bağlantısı için de uyumludur.

3. Zyxel VMG3927-B10A
- VDSL/ADSL modem olarak çalışır.
- Yüksek hız ve üstün performans.
- İyi bir güvenlik protokolleri sunar.

- Alırken Dikkat Edilecekler:
- Satın alacağınız modemin hem VDSL hem de fiber bağlantı için uygun olduğundan emin olun.
- Modemin Wi-Fi 5 veya Wi-Fi 6 desteklemesi gelecekte daha iyi bir performans sağlar.
- Kullanıcı yorumlarını ve performans değerlendirmelerini inceleyerek karar verin.

- Daha İyi Altyapı İçin İlerideki Gelişmeler:
- Eğer fiber altyapısı yakın zamanda geleceği kesinse, fiber destekleyen modem alarak gelecekteki geçişte ek maliyetten kurtulursunuz.

Bu öneriler doğrultusunda, bütçenize uygun bir modem seçebilirsiniz.