Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
7
Yer
javascript:alert(document.cookie)
Merhaba arkadaşlar zor günler için Kumtel ısıtıcı aldım ve günlük ve aylık ne kadar geleceğini ortalama öğrenmem gerekli bunu nasıl hesaplayabilirim? Gerçekten şu anda düzgün düşünemiyorum. Fonksiyon ile anlatırsanız gerçekten çok minnettar olurum.
1kW bedeli = 2,07

Günde ortalama 5 saat çalıştırılırsa aylık faturaya ekstra ne kadar yansır?

Çözüm
Günde 5 saat çalışırsa:
2kW • 5= 10kWh enerji harcar.
Ayda,
10kWh • 30 gün= 300kWh enerji harcar.
Fatura:
300kWh • 2.07TL/kWh= 621 TL ek elektrik harcar.
Günde 5 saat çalışırsa:
2kW • 5= 10kWh enerji harcar.
Ayda,
10kWh • 30 gün= 300kWh enerji harcar.
Fatura:
300kWh • 2.07TL/kWh= 621 TL ek elektrik harcar.
Teşekkürler hocam. Günde 1 saat olacak şekilde çalıştıracağım ozaman. Bütçeyi aşıyor :)

Bu tarz kademesi ayarlanabilir ürünlerde genellikle yazılan bu 2kWh değeri max bir şekilde kullanınca oluyor. Kademeyi kısarak Watt'ı düşürebilirsiniz. Açıklamada belki Watt değerleri yazıyordur. Bu soğuk havalarda 1 saat kullanmak pek işlevsel olmaz bence.

Rica ederim, günde 1 saat çalıştırırsanız ise aylık ortalama 124TL gibi bir ek elektrik kullanımı oluyor.
1732813297083.webp

Excel'e aktardım fonksiyonu hocam. Unuttukça buradan bakar bakar hesaplarım.

Bu tarz kademesi ayarlanabilir ürünlerde genellikle yazılan bu 2kWh değeri Max bir şekilde kullanınca oluyor. Kademeyi kısarak Watt'ı düşürebilirsiniz. Açıklamada belki watt değerleri yazıyordur. Bu soğuk havalarda 1 saat kullanmak pek işlevsel olmaz bence.

1 saat içerisinde 10dk çalış 10dk bekle şeklinde yapmayı planlıyorum. Böylelikle odadaki soğuk hava yavaş yavaş düşecektir diye planladım.