Detaylar
Kim cevapladı?Çok az da olsa bilgiliyimdir, ayrıca pikap konusunda 40 yıldır bu işi yapan bir esnaf ile 1-2 saat konuştum. Bu Trendyol'da ki 2-3 bin liralara satılan pikaplar oyuncak niyetine bile geçmez dendi. Pahalı bir hobi, ancak bana önerilen F/P olarak 10.000 TL fiyatı olan https://www.desibela.com/lenco-ls-100wd-ahsap-harici-hoparlorlu-bluetooth-pikap bu idi.
vexovoid
Becerikli
Çok az da olsa bilgiliyimdir, ayrıca pikap konusunda 40 yıldır bu işi yapan bir esnaf ile 1-2 saat konuştum. Bu Trendyol'daki 2-3 bin liralara satılan pikaplar oyuncak niyetine bile geçmez dendi. Pahalı bir hobi, ancak bana önerilen F/P olarak 10.000 TL fiyatı olan https://www.desibela.com/lenco-ls-100wd-ahsap-harici-hoparlorlu-bluetooth-pikap bu idi.
Beklediğim cevap buydu bende o 2-3 binlik cihazlara pek güvenemedim muhtemelen onlardan alacağımız ses MP3'lerden bile kötü olabilir, yabancı forumlarda biraz daha araştırıyım ben.
Dediğim gibi pahalı bir hobi bende yeni yeni ilgilenmeye başladım, 100 bin liralara kadar giden pikap iğneleri var. Başlangıç seviyesinde bir pikap almak için en az 10 bin lira gerekiyor, ancak attığım ürün yeterli olacaktır. Hatta şuan bütçem el vermediği için aynı Lenco pikap'ı alamadım fakat en yakın zamanda alacağım. Bütçenizi bilmiyorum ama Audio-Technica pikapları iyidir. Ayrıca benim yaptığım gibi Ekşi Sözlük pikap ile ilgili entryleri okursanız daha sağlıklı olacaktır artık pek bu hobiyle uğraşan kişi kalmamış gibi yeni açılan konulardan istediğiniz bilgiyi alamazsınız.Beklediğim cevap buydu bende o 2-3 binlik cihazlara pek güvenemedim muhtemelen onlardan alacağımız ses MP3'lerden bile kötü olabilir, yabancı forumlarda biraz daha araştırıyım ben.
Ne düzeyde yapmak istediğine bağlı. Basit bir 2+1 sistemin varsa 2/3 Bin'e olan pikaplardan alır keyfine bakarsın.
Diyorsan param var kaliteli 15/20 bin civarına bir pikap yanına ise şöyle güzelinden 30/40 bin bandında aktif hoparlör para varsa pasif hoparlör + güzel bir amfi atılır dinlenilir.
Cebindeki paraya ve deneyimlemek istediğin düzeye bağlı. Açık konuşayım geçen 2000₺'lik bir Pikap'ta bir süre dinledim keyifliydi. Kendi hoparlörlerinden dinlememe rağmen keyifliydi, çünkü amacım aşırı nitelikli bir dinleti almak değil, o plağın arkasındaki cızırtı sesleriyle nostalji yaşamaktı.
Yüz binlerce liralık kulaklıkları dinledikten sonra ben de bu 3/5'e satılan oyuncu kulaklıkları oyuncak niyetine alınan mallar haline geldi. Deneyim seviyesine göre beklenti de değişiyor.
Dediğiniz 100 Bin'lik iğneyi alabilen kişilerin kolonu milyonluk Hi-Fi hoparlörlere, yüzbinlik belki milyonluk amfiye sahip. O yüzden hedefinizi belirleyin önce.
Diyorsan param var kaliteli 15/20 bin civarına bir pikap yanına ise şöyle güzelinden 30/40 bin bandında aktif hoparlör para varsa pasif hoparlör + güzel bir amfi atılır dinlenilir.
Cebindeki paraya ve deneyimlemek istediğin düzeye bağlı. Açık konuşayım geçen 2000₺'lik bir Pikap'ta bir süre dinledim keyifliydi. Kendi hoparlörlerinden dinlememe rağmen keyifliydi, çünkü amacım aşırı nitelikli bir dinleti almak değil, o plağın arkasındaki cızırtı sesleriyle nostalji yaşamaktı.
Yüz binlerce liralık kulaklıkları dinledikten sonra ben de bu 3/5'e satılan oyuncu kulaklıkları oyuncak niyetine alınan mallar haline geldi. Deneyim seviyesine göre beklenti de değişiyor.
Dediğiniz 100 Bin'lik iğneyi alabilen kişilerin kolonu milyonluk Hi-Fi hoparlörlere, yüzbinlik belki milyonluk amfiye sahip. O yüzden hedefinizi belirleyin önce.
Hedeflik bir şey yok bence 2000 liralık pikaplar pikap falan değil. Başlangıç için 10/20 bin bütçe gerekli. Kalitesiz bir pikap/pikap iğnesi plağa da zarar verir, elbet bir zaman sonra plak zarar görecektir ama o pikaplarla çok daha hızlı zarar görür. Özellikle Trendyol'da satılan o retro görünümlü pikaplar. Hele elinizdeki plak limited üretimse.Ne düzeyde yapmak istediğine bağlı. Basit bir 2+1 sistemin varsa 2/3 Bin'e olan pikaplardan alır keyfine bakarsın.
Hedeflik bir şey yok bence 2000 liralık pikaplar pikap falan değil. Başlangıç için 10/20 bin bütçe gerekli. Kalitesiz bir pikap/pikap iğnesi plağa da zarar verir, elbet bir zaman sonra plak zarar görecektir ama o pikaplarla çok daha hızlı zarar görür. Özellikle Trendyol'da satılan o retro görünümlü pikaplar. Hele elinizdeki plak limited üretimse.
Ben anlatamadım galiba ama tekrardan bir anlatmaya çalışayım. Bu ben pikabı aldım bittilik bir durum değil. 10/20 bine pikabı alırsın ama güzel de dinlemek için bir o kadarlık hoparlörlere ihtiyacın olur. Bu hobiler gerçekten pahalı olan hobiler ve sonu yok maalesef.
Herkes bir pikaba 10/20 bin ayırabilecek bir durumda değil, 2000/3000'e bir plak çalar alınır güzel bir ikili yapılana kadar kullanılır. Hani özel seri plakların tanesi binler dökebilen biri de bir zahmet azıcık 40/50 ayırıp iyi bir pikap + hoparlör alsın.
Anlatabiliyor muyum bilmiyorum ama herkesin amacı ve bütçesi farkl. Bu işi nitelikli yapmak isteyenler hariç başlangıç için ille de 10/20 bin bütçe gerekli diye bir mantık olamaz. Bu mantıkla birçoğumuzun ne kulaklık, ne hoparlör hatta kahve makinesı bile almaması gerekir.
Neyse ben olsam 2.el'den uygun paraya hoparlörleri dahil şekilde plak çalarlı Sony, Pioneer, kenwood, akai, arçeliğin bir müzik setini alır kullanırdım. Bir de bilgisayarıma bağlardım çok da keyifli olurdu. Kimsenin 2000/3000'lik aletlere iyi dediği yok, 2000/3000'lik bir alet ne kadar iş görürse o kadar görecek.
Ne yaptınız hocam?Selam,
Daha önce hiç kullanmadım, ortalama F/P ürünü bir şey arıyorum 2+1 ses sistemi bağlayabileceğim. Pikaplardan anlayanlar, tavsiyede bulanabilecekler varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.