Özellikle
@Eagles'in görüşünü bekliyorum. Hikâyeyi kısaca özetleyeceğim.
Çok kısa süreliğine Audi A4 kullanmıştım ancak aracı tanıyacak ve uzun yol yapacak kadar kullanamamıştım. Şu anda 2022 model 1.5 TSI Formentor kullanıyorum. Araç hatasız, boyasız ve tüm bakımları yapılmış durumda. Fren disklerini ve balatalarını da garantisi bittiği için yetkili servise fazla para vermek istemediğimden özel serviste kendim değiştirdim.
Formentor'dan önce Golf 7.5 kullanıyordum. Formentor'u teknolojileri ve DQ381, yani ıslak kavramalı DSG şanzımanı için aldım. Geçenlerde tek başıma yaklaşık 1.000 km yol yapmak durumunda kaldım ve sorunsuz şekilde gidip geldim. Ancak aracın iç malzeme kalitesi ve yalıtımı Civic'ten birkaç adım önde olsa da Golf'ün gerisinde kalıyor.
Araç şu anda yaklaşık 2 milyon TL ediyor. Bu aracı satıp 2016-2018 model Audi A4 1.4 TFSI almak sizce mantıklı bir hareket olur mu?
Formentor beni aşırı rahatsız etmiyor, kesinlikle berbat bir araç değil. Viraj performansı oldukça iyi, hatta bu konuda Golf'ten daha iyi olduğunu düşünüyorum ancak yine de çok kararsızım.
Formentor'u alalı yaklaşık 6 ay oldu. Aldıktan sonra şanzıman yağı değişimi ile dört disk ve balatanın değişimine toplam 40.000 TL civarında masraf yaptım.
Bütçem maksimum 2.100.000 TL diyebilirim. Araç kesinlikle Alman olmalı veya Alman değilse de iç mekân kalitesi ve yalıtımı iyi olmalı. En kötü Golf seviyesinin bir tık üzerinde olmasını istiyorum.