Bütçe
$ 2100
Hocam kral adamsiniz. Cok tesekkur ederim. Bugun almaya gidecegim icin bu kadar sık yazıyorum.

Anakart konusunda yukarida bazi arkadaslar MSI onerdi benim aklimda gigabyte vardi ona ne diyorsunuz?
2. olarak Rx 9070 xt onerebileceginiz bir model var mi? Yazilimsal vs sorunlari varsa hic bulasmayayim bu arada

Oradaki stok ve fiyatlandırmaya göre ona karar ver. Ekran kartı tarafında fiyat farkı çok yoksa tepe modellere yönelmek en iyisidir genelde. Nitro+ vesaire gibi ama ITX sistemde uyumluluğa bakarsın. Dizayn eden kişi sen olduğundan ona daha çok hakimsin. Uyumsuz parçayı da alıp sonrasında uğraşmanın anlamı olmaz. @LH44 ile bakın kart konusuna, fiyat farkı çok yoksa Nitro, varsa Pulse model tercih edilebilir mesela. RAM olayı Patriot sorun olmaz, Manuel ayarlanacak çünkü. Anakart için X870I vesaire vardı ASUS tarafında, B850 modelleri çıktı mı, bilgim yok. ASUS olamıyorsa MSI B850I Edge Ti ya da Gigabyte Aorus ITX modeller olabilir.

AMD'nin kendine has sorunları olabiliyor, NVIDIA'yı da yine kapsıyor bu durum. Yazılımsal olaylardan çok kaçış yok yani. Ama 5070 ya da 9070 XT seçenekleri varsa XT mantıklı Gaming için.

Son düzenleme:
Bu kasada 360mm uzunluk ve 70mm kalınlık desteği var. Onu göz önünde bulundurun model seçerken.
Hocam siz bu kasayi kullaniyordunuz degil mi? Benim icin onemlu olan soru tamamen su: almak istedigim ekran karti modeli sapphire nitro ve kalinligi 65.68 mm. Bu kasanin altindaki gpu support aparati bunu tutabiliyor mu?

Hocam siz bu kasayi kullaniyordunuz degil mi? Benim icin onemlu olan soru tamamen su: almak istedigim ekran karti modeli sapphire nitro ve kalinligi 65.68 mm. Bu kasanin altindaki gpu support aparati bunu tutabiliyor mu?

Tutuyor. Abim kullanıyor. Ben montajlamıştım sistemi. 70mm'ye kadar kalınlıktaki kartları GPU support ile tutturabiliyorsunuz. Onu sökerseniz TUF falan da takılabiliyor sanırım. TUF 7900 XTX kullanan vardı Reddit'te.

Tutuyor. Abim kullanıyor. Ben montajlamıştım sistemi. 70mm'ye kadar kalınlıktaki kartları GPU support ile tutturabiliyorsunuz. Onu sökerseniz TUF falan da takılabiliyor sanırım. TUF 7900 XTX kullanan vardı Reddit'te.
En can alici nokta oydu zaten. Tirda anasi aglamasin kartin.

Siz hangi sogutucuyu oneriyorsunuz?

Soğutma olarak 280mm AiO bakılabilir kule tipi sığmıyorsa.
Onerilere acigim. Microcenter.com sitesinden alacagim.

@Ayhan Dönmez Bana PSU ve sivi sogutucu onerisi de verir misiniz lutfen?

En can alici nokta oydu zaten. Tirda anasi aglamasin kartin.

Siz hangi sogutucuyu oneriyorsunuz?

Onerilere acigim. Microcenter.com sitesinden alacagim.

@Ayhan Dönmez bana PSU ve sivi sogutucu onerisi de verir misiniz lutfen?

280mm AiO bulursanız alın buraya sorup. Birkaç kronik model hariç kötü model yoktur microcenter'da. internet sitesinden mi alacaksınız?

280mm AiO bulursanız alın buraya sorup. Birkaç kronik model hariç kötü model yoktur microcenter'da. internet sitesinden mi alacaksınız?
Oraya gidip alacagim. Ama tabi modelleri internet sitelerinden seciyorum ayni zaten.

PSU icin corsair mi Lian Li mi ilerleyeyim ve 850 mi olmali 1k mi ?