14381

Uzman
Salonda normalde 55" TV kullanıyoruz 2 metre mesafeden. 3 metreden kullanma imkanımız da olabilir (salonumuz çok büyük değil, 75" alsam nasıl olur diye düşünüyorum). 65" ile 75" arasında kaldım. Ne dersiniz?

Son düzenleme:
2-3 mt için 65 yeterli olur. 4-5 mt'lik bir mesafede ise kesinlikle 75 alınmalı. Aradaki inç farkına yüksek bir model alırsınız.

Salonda normalde 55" TV kullanıyoruz 2 metre mesafeden. 3 metreden kullanma imkanımız da olabilir (salonumuz çok büyük değil, 75" alsam nasıl olur diye düşünüyorum). 65" ile 75" arasında kaldım. Ne dersiniz?

@BerkayZ87 hocam bakar mısın? Ayrıca Netflix, Amazon, HBO bu platformlardan film, dizi izliyorum. OLED almak gerekir mi bu durumda? Çok fark eder mi görüntü?

75" 2mt kullansak ne olur veya 3 üstadım? Görüntü bozulması, yorgunluk yapar mı ki?

2 mt çok yakın hissettirir, takip etmeniz zorlaşır ama 3 mt'den sorun olacağını sanmıyorum. 75 inç TV'yi yaklaşık 4 - 4.5 mt civarında kullanıyoruz, bu şekilde yetiyor. 65 olsa küçük gelecekti örneğin.

Bence 65" yukarisinda 2-3 metre mesafe icin fazlasiyla yeterli. 75" olunca goruntu bozulabilir kac tane TV 4K yayin yapiyor ki? Hatta 4k diye yayin yapan TV'lere inanmiyorum. Buyuk ihtimal goruntuyu gererek ve sıkıştırdıklari icin veri kaybediyor ve tam anlamiyla 4k yayin yapilamiyor gib.