creazy

Başarılı
Merhaba,

Yeni bir 2.5" SATA SSD aldım. Bu diske yedeklerimi, fotoğraflarımı, belgelerimi vb. koyacağım. Bu yüzden doğrudan açılmasını istemiyorum. Bu diske şifre koyabilir miyim? Koyabiliyorsam nasıl yapabilirim? İstediğim şey şu, diske tıkladığımda direkt açılmasın, şifre istesin; şifreyi girdikten sonra içeriği göreyim. Bu işlem bana bir sorun çıkarır mı? Örneğin şifre koyduktan 1–2 ay sonra format atmak istersem problem olur mu? Ya da format atmadan önce şifreyi kaldırıp, format sonrası tekrar şifre koysam bir sorun olur mu?

1763679758218.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows Home serisi kullanıyorsanız Bitlocker şifre koyamazsınız. Pro, Enterprise, Education destekliyor sadece. VeraCrypt kullanabilirsiniz, 3.parti yazılım istemiyorsanız BIOS üzerinden koyabiliyordunuz sanırım. Ama dikkat edin, şifre unutulursa SSD elinde kalır.

Ama dediğiniz amaçla çalışmaz.

Yani benim istediğim aslında verilerin gizlenmesi. Şifre koymasam da olur mu ki? 3-2-1 yedekleme taktiğini uyguluyorum; hem bulut depolama hem SSD hem de USB belleğim var. Aklıma şifreleme geldi de bu yüzden sordum.

Hocam, cihaz şifreleme kısmını açtım. Kilit kısmı geldi. Şu an girebiliyorum. Şifresiz. Ama hepsine koymuş.

1763681539476.webp

Sürümüyle alakası yok, bütün Windows 10/11 de açık gelir bu ayar. Zorunlu disk şifrelemesi. Konu sahibi sanırım ISO yazdırırken kısıtlamış.

Yani benim istediğim aslında verilerin gizlenmesi. Şifre koymasam da olur mu ki? 3-2-1 yedekleme taktiğini uyguluyorum; hem bulut depolama hem SSD hem de USB belleğim var. Aklıma şifreleme geldi de bu yüzden sordum.

Hocam, cihaz şifreleme kısmını açtım. Kilit kısmı geldi. Şu an girebiliyorum. Şifresiz. Ama hepsine koymuş.

Eki Görüntüle 203675
Diskleri şifrelemiş hocam, eğer Home sürümü kullanıyorsanız BitLocker ile ekstra şifre koyamazsınız.