2.5 milyon TL ile ne iş yapılabilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan WundeBaa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    5 milyon

WundeBaa

Uzman
Yer
İstanbul/Bocholt
4 ev var, bunlardan 1'i kirada ve 1 arabamız var yani barınma ve araç sıkıntımız yok. Paranın 2 milyonluk kısmı vadede aylık 65.000 üzeri bir getirisi var, kalan para altın. Bu paraya ne iş yapılabilir? Fikir almak için soruyorum, işim ve maaşım bana yetiyor fakat yıl boyu enflasyon kaybını da katarsak sabit gelir işte ne uzatır ne kısaltır durumu hemen hemen herkes gibi. Ne iş yapılabilir?

Ülkenin durumu belliyken ne borsasına girerim ne iş kurarım. Ben altına atardım enflasyona karşı ezilmez. Yatırım tavsiyesi değildir.

Ülkenin durumu belliyken ne borsasına girerim ne iş kurarım. Ben altına atardım enflasyona karşı ezilmez. Yatırım tavsiyesi değildir.

Borsadan gram anlamam, durum buyken önünden bile geçmem. İş düşüncem var ama ne yapsam ne etsem bulamadım bi türlü, beraber çalışabileceğim abim var ama bulamıyoruz.

Risk almadan paranızı enflasyona karşı koruyamazsınız şu anki dönemde. Şu anda emtia, özellikle de değerli madenler hem Türkiye hem de küresel dengesizlikler yüzünden ciddi bir artış eyleminde. Bununla beraber risk faktörünün yüksek olması sebebiyle ülkelerin kendi dağıttıkları faizler yüksek normale kıyasla.

Düşük risk faktöründe paranızın enflasyona karşı kaybını telafı etmek için para piyasası fonlarına yatırabilirsiniz, bu fonların içerikleri doğrudan faiz temelli yatırımlara bağlı olduğu için kazancınız faiz kadar olur, bununla beraber çoğu banka valörsüz ppf alım satımı yapmanıza imkan tanıyor yani anında paranızı çekebiliyorsunuz. Bazı bankalarda valör maksimum 1 gün(iş günleri dahilinde). Bir kısmını da gümüş ve altında tutabilirsiniz.

Hisse senetleri ülkemizde bir uzun süre daha dibi görecek gibi, yurt dışında durum değişebilir. Şu anda volatilite çok yüksek. Çok uzun vadede çok önemli kazançlar sağlayabilir ama Çin-A.B.D durumu daha da gerilirse daha yüksek kayıplar yaşayabilirsiniz.

Yatırım tavsiyesi değildir, verilen koşullar göz önüne alındığında farazi bir değerlendirme yapılmıştır. Koşullar sürekli değişebilir, yatırım riskler taşır. Yatırım kararlarının onaylı yatırım uzmanları tarafından alınması tavsiye edilir.

YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR
Yatırımlarımı şu şekilde dağıtmış durumdayım: %40 fiziki altın, %20 fiziki gümüş ve kalan %40 hisse senedi ile fonlar. Ancak, son dönemde piyasalardaki belirsizlikler ve zaman kısıtlamalarım yüzünden hisse senedi ve fon alımlarını geçici olarak durdurdum. Şu anda sadece altın almaya odaklanıyorum çünkü altını güvenli bir liman olarak görüyorum. Eğer senin yerinde olsam, muhtemelen paramın bir kısmını altına yatırır, diğer kısmını ise devam eden işime yönlendirirdim.

Mevcuttaki iş bana ait değil.

Ben kendini kurtar derim. Yurt dışına çık orda yaşa derim.

Hocam bu yaz düğünüm var sonrasında gitmeyi bende çok istiyorum eldeki para kira ve kurulu düzen için yeter gibi.

Son düzenleme:
Yatırım işleri için hele ki borsamin 5 yıl, onun dışı dalgalanma kaçınılmaz. Düşüşler, zararlar, gündemden etkili zararlar. Benim söyleyeceklerim kişisel düşüncelerim olup yatırım tavsiyesi kapsamına girmemektedir.
Piyasa da en çok ne konuşuluyor mesela şu an altın, herkes konuşuyor orada bir düşünürüm buradan almak "risk" Bitcoin bir zamanlar düşüktü donald Trump geldikten sonra yükselme oldu onda da herkes "alınır mı? Girilir mi" gibi cümleler konuştu. Borsa 2 yıldır düşüşte, kimse konuşmuyor burada bir durur düşünürüm. Demek istediğim bir şey ne kadar çok konuşulursa kendi adıma oradan kaçarım. Borsa şu an bana uzun dönem için mantıklı gelendir. Ytd.
Kendi düşüncem eğer ki pasif gelir istiyorsam üniversite yakın bir yerden 1+0 bile olsa alırım kiraya veririm. Arsa altındır, günü gelince değerlenir. Ev gibi yakın zamanda para kazandırması düşüktür. Ytd.

İş kurmak mı istiyorsunuz yatırım yapmak mı? İş kurmak ise sizin uzmanlığınız neyde ise o konuda yapın derim. Ama yatırımlık seçenekler çok bu piyasada.

Çok şişti çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…