Arkadaşlar merhaba,
Babam veteriner hekim. Ankara'dan köydeki dükkâna gidip geliyor ve aynı zamanda çevre köylere de hizmet veriyor. Ev ile dükkân arası gidiş-dönüş yaklaşık 120 km. İş durumuna göre farklı köylere de gittiği için günlük ortalama 150-200 km yol yapılıyor.
Şu anda 2018 model Dacia Duster kullanıyoruz. Ortalama yakıt tüketimi yaklaşık 6 litre civarında. Yakıt masrafını azaltmak amacıyla araç değiştirmeyi düşünüyoruz ve iki farklı seçenek arasında kararsız kaldık.
1. Tek araç almak (bütçe: 2,5 milyon TL'ye kadar)
Alacağımız aracın;
- Yerden yüksek olması,
- Bagaj hacminin geniş olması,
- Uzun yolda konforlu olması gerekiyor.
Şu an değerlendirdiğimiz modeller:
- 2023 Tesla Model Y Long Range veya Performance (2, 3 milyon TL civarında, güzel özelliklere sahip ilanlar buldum.)
- Peugeot E-5008 GT.
- BYD Sealion 7 (bütçeyi biraz aşıyor.)
- BYD Seal U EV.
Bu seçenekler arasında bana en mantıklısı Tesla Model Y gibi geliyor. Günlük kullanım için menzili fazlasıyla yeterli, bagajı geniş, yazılımı başarılı ve genel olarak da oldukça beğenilen bir araç.
2. Duster'ı koruyup ikinci bir elektrikli araç almak (bütçe: Yaklaşık 1,5 milyon TL)
Bu senaryoda Duster, babamın köy ve arazi ağırlıklı işleri için kullanılacak. Elektrikli araç ise daha çok ev-iş arası ve şehir içi kullanımda tercih edilecek. Bu bütçede aklımdaki model Peugeot E-308 GT.
Siz olsanız hangi yolu tercih ederdiniz?
- Tek araç alıp her ihtiyacı karşılayacak kaliteli bir elektrikli SUV almak mı?
- Yoksa Duster'ı köy işleri için kullanmaya devam edip yanına şehir içi için bir elektrikli araç eklemek mi?
Bu araçları kullanan veya benzer kullanım senaryosuna sahip olan arkadaşların yorumlarını ve tavsiyelerini merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.