2.500-3.000 TL'ye B550M-HDV anakarta 1 TB M.2 SSD önerisi

NV3 fiyatına bu iki SSD varken neden NV3 alsin?

Konuya dönersek, ben de Exceria Pro indirimi beklemenizi öneririm. Hep düşüyor 3.069 TL civarına.

Evet ısınır ve problem yaratır. 200-300 TL'ye bir soğutucu almanız yararına olur.

Patriot Viper VP4300 Lite.

@DarthVader1, bunlar diski satın almak için yeterli sebepler değil. Adım adım gidelim:

TLC NAND kullanıyor olması o diski iyi yapmıyor. Marka, model, üretici önemli. Ki bu diskin QLC versiyonları da mevcut, sadece TLC ile gelmiyor.

Okuma/yazma değeri yüksek olabilir, kontrolcüyle ilişkili bir durum. Bu modelde Maxio 1602A çıkıyor ki çok tavsiye etmediğim bir kontrolcü. Maxio genellikle düşük maliyetli, DRAM desteği olmayan kontrolcüler üretiyor. FW sunma konusunda da büyük markalara oranla zayıf. Üst pazarda etkin değil. Daha çok giriş/orta segment, düşük maliyetli ürünlerde var. Bir de Phison E27T versiyonu var bunun. O da DRAM'siz, orta seviye bir kontrolcü.

TBW değeri sadece kağıt üstünde üreticinin sana sunduğu garanti ki üretici diyor ki: Ben buna 800 TBW yazma garantisi biçerim, bunun yanı sıra da 5 sene global garanti veriyorum. Hangisi erken dolarsa garantisi o zaman biter. Yani 5 senede 800 TB veri yazamayacağına göre 5 senede garantisi dolar. 800 falan çok uçuk değerler zaten. Ki o kadar veriyi yazacağının garantisi de yok, belki de bir elektrik kesilmesinde ölecek disk. Yani evet önemli ama en son dikkate alınacak şeylerden birisi bu TBW.

Patriot da üst kalite bir üretici değil bu arada, ortalama. Elle tutulur üç beş modeli var, geri kalan ortalama.

Buna vereceğin parayla WD Blue SN5000 al, bu diskten daha güvenilir açıkçası. 3.000 TL bütçeyle de Exceria Heatsink var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…