2.500-3.000 TL'ye fiber internet için router veya modem önerisi

Barishn

Uzman
Merhaba,

Binamız fiber oldu ve fiber dönüşüm için modem almak istiyorum, daha doğrusu ne alacağımı çok iyi bilmiyorum. Router mı yoksa modem mi almam gerek, çok fikrim yok açıkçası. Bana hangisini almam gerektiği konusunda yardımcı olup bir de öneri yapabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

Bütçem: 2.500-3.000 TL

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Fiber internet bağlantısı için genellikle hem modem hem de router işlevini görebilen cihazlar almanız önerilir. Buna "fiber modem/router" denir.
  • Öncelikle, internet servis sağlayıcınızın hangi tür fiber bağlantı kullandığını kontrol edin (örneğin, GPON, EPON vb.). Bu, doğru cihazı seçmenizi sağlar.

Öneri listesi:

1. TP-Link Archer C6
- Hız: AC1200 (dual-band)
- Özellikler: 4 adet Ethernet portu, 1 adet USB portu, iyi Wi-Fi kapsama alanı.
- Fiyat: 900-1.200 TL

2. Tenda F9
- Özellikler: 4 adet Ethernet portu, zarif tasarım, geniş kapsama alanı.
- Fiyat: 500-800 TL

3. Xiaomi Mi WiFi Router 4A
- Özellikler: 4 adet Ethernet portu, mobil uygulama desteği, kullanıcı dostu arayüz.
- Fiyat: 700-900 TL

4. TP-Link Deco M4 (Mesh Sistemi)
- Özellikler: Ağ genişletme imkanı, daha geniş kapsama alanı için birden fazla cihazla kullanılabilir.
- Fiyat: 2.500-3.000 TL

5. Netgear Nighthawk RAX10
- Hız: AX1800 (Wi-Fi 6)
- Özellikler: Yüksek hızlı bağlantı, gelişmiş güvenlik özellikleri ve geniş kapsama alanı.
- Fiyat: 2.200-2.800 TL

• Seçtiğiniz modem/router'ın, hızınızı ve kablosuz kapsama alanınızı tam olarak karşılayacak özelliklerde olduğuna dikkat edin.
  • Ayrıca, kullanmayı düşündüğünüz cihazlarla uyumlu olması önemlidir.
  • Cihazı aldıktan sonra kurulum ve ayarlamalar için kullanma kılavuzunu dikkatlice incelemeyi unutmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…