Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 2.500-3.000 TL
Selam herkese,
VDSL modem arıyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir?
TP-Link VR600 buldum ama nasıldır?
Bütçeyi arttırma şansın varsa bunu al.
Bütçeyi arttırma şansın varsa bunu al.
Hocam merhaba,
Bu modem şu an 4.400 lirayı hakkediyor mu ona göre alacağım. Yok derseniz indirim bekleyim.
Max Caulfield
Üstün
Ben de Keenetic Hopper DSL KN-3611 kullanıyorum ve kesinlikle hak ediyor. Zaten piyasada güncel Wi-Fi 6 destekli çok az sayıda ADSL/VDSL modem router var, bunların arasından şu anda en iyisi Keenetic Hopper DSL KN-3611. Gerek üzerindeki MediaTek Filogic 820 işlemcisi, gerek 512 MB DDR4 belleği, gerek iyi yapılandırılmış güçlü antenleri, gerekse KeeneticOS işletim sistemi derken VDSL modem olarak alınabilecek en iyi ürünlerden biri kesinlikle bu.Hocam merhaba.
Bu modem şu anda 4.400 TL'yi hak ediyor mu? Ona göre alacağım. Eğer hak etmiyor derseniz indirim bekleyeyim.
Bunun altında alacağınız ürünlerde illaki belirli yerlerde eksiklikler ve yavaşlıklar yaşarsınız. Mesela Hopper DSL'in önceki modeli olan KN-3610 modelinde EN7516GT kodlu MIPS Big-Endian mimarili 900 MHz çift çekirdekli işlemci mevcut. Performans olarak KN-3611'deki ARM Cortex-A53 tabanlı Filogic 820'nin epey gerisinde kalıyor. Bunu Keenetic'in paylaştığı WireGuard iletim hızı değerlerinden de anlayabiliyoruz. KN-3610 modeli 150 Mbps'e kadar WireGuard performansı verebilirken KN-3611 modelinde bu hız 460 Mbps'e kadar.
İleride fibere geçtiğinizde de KN-3611 ile 200-250 Mbps'e kadar hızlarda Cake SQM stabil çalıştırabilirsiniz. Fakat KN-3610'daki işlemci 100 Mbps bile stabil verebilir mi emin değilim. Çünkü PPPoE Cake SQM ciddi manada tek çekirdek performansı istiyor. 100 Mbps stabil verse bile en ufak bir OPKG ile ek yazılım eklemesinde tekrar Bufferbloat çıkabilir.
ustadim verdim siparisi cok tesekkurler degerli yorumun icinBen de Keenetic Hopper DSL KN-3611 kullanıyorum ve kesinlikle hak ediyor. Zaten piyasada güncel Wi-Fi 6 destekli çok az sayıda ADSL/VDSL modem router var, bunların arasından şu anda en iyisi Keenetic Hopper DSL KN-3611. Gerek üzerindeki MediaTek Filogic 820 işlemcisi, gerek 512 MB DDR4 belleği, gerek iyi yapılandırılmış güçlü antenleri, gerekse KeeneticOS işletim sistemi derken VDSL modem olarak alınabilecek en iyi ürünlerden biri kesinlikle bu.
Bunun altında alacağınız ürünlerde illaki belirli yerlerde eksiklikler ve yavaşlıklar yaşarsınız. Mesela Hopper DSL'in önceki modeli olan KN-3610 modelinde EN7516GT kodlu MIPS Big-Endian mimarili 900 MHz çift çekirdekli işlemci mevcut. Performans olarak KN-3611'deki ARM Cortex-A53 tabanlı Filogic 820'nin epey gerisinde kalıyor. Bunu Keenetic'in paylaştığı WireGuard iletim hızı değerlerinden de anlayabiliyoruz. KN-3610 modeli 150 Mbps'e kadar WireGuard performansı verebilirken KN-3611 modelinde bu hız 460 Mbps'e kadar.
İleride fibere geçtiğinizde de KN-3611 ile 200-250 Mbps'e kadar hızlarda Cake SQM stabil çalıştırabilirsiniz. Fakat KN-3610'daki işlemci 100 Mbps bile stabil verebilir mi emin değilim. Çünkü PPPoE Cake SQM ciddi manada tek çekirdek performansı istiyor. 100 Mbps stabil verse bile en ufak bir OPKG ile ek yazılım eklemesinde tekrar Bufferbloat çıkabilir.