Bütçe
2.500-3000

SwArOn

Uzman
Herkese merhaba, arkadaşın anakartda M.2 yuvası yok ileride anakart değişince de kullanmak için M.2 SSD alacak. M.2 dönüştürücü ile SSD önerisi lazım, şu an oyun ve depolama için kullanacak ama ileride sistem kurar diye Kioxia G2 düşündüm. Pcıx1 slotunu ekran kartı kapatıyor o yüzden SATA dönüştürücü önerisi lazım. SSD için başka iyi model var ise aynı bütçelerde önerebilirsiniz.

Dönüştürücü ile uğraşmayıp 2.elden B350/450 bir anakart+SSD alsanız daha iyi olmaz mı? Elinizdeki girişin girişi MB'den de kurtulmuş olursunuz hem.

4-5 yıldır R5 1600 kullanıyorum 4-5 aya orta seviye DDR5e geçerim DDR4'e para vermek istemiyorum diyor. Bende güncellemesini önerdim ama aynı şekilde tek seferde alıp uzun süre kullanmak istiyor galiba. Şu an asıl derdi depolamanın ve oynadığı oyunların disk kaynaklı takılması.

4-5 yıldır R5 1600 kullanıyorum 4-5 aya orta seviye DDR5e geçerim DDR4'e para vermek istemiyorum diyor. Bende güncellemesini önerdim ama aynı şekilde tek seferde alıp uzun süre kullanmak istiyor galiba. Şu an asıl derdi depolamanın ve oynadığı oyunların disk kaynaklı takılması.

A320m-a pro da 2 tane gen 2 x1 pci slotu var. Dönüştürücü ile hız kaybına uğrayacağınızı hesaba katmasak bile maks 500 Mb/s civarında hızlar göreceksiniz. Uygun yollu sata bakın daha mantıklı.