Bütçe
2.500 TL

Çatlı Reis

Becerikli
100 Mbps fiber internete sahibim, oyun oynuyorum; PC üzerinden herhangi bir işle uğraşmıyorum veya yayıncılık yapmıyorum. Fiyatı çok pahalı olmayan, cızırtı yapmayacak bir modem arıyorum. Pek bir bilgim yok, bu yüzden bilgisi olan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Önerdiğiniz modemin anlayabileceğim şekilde özelliklerinden de bahsederseniz sevinirim.

Xiaomi AX3000T fazlasıyla yeterli olacaktır, eğer OpenWrt ilgin varsa OpenWrt destekliyor.

OpenWrt ne, onu bile bilmiyorum. Başka bir forumda bir arkadaş bunu önerdi. Ayrıca bu Xiaomi ya da diğer arkadaşın önerdiği modemi kullanmak için ekstra bir bağlantı kablosuna ihtiyacım var mı? Elimdeki modeme bağlı olan güç kablosu, sarı kablo ve iki tane gri kablo yeterli olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
OpenWrt ne, onu bile bilmiyorum. Başka bir forumda bir arkadaş bunu önerdi. Ayrıca bu Xiaomi ya da diğer arkadaşın önerdiği modemi kullanmak için ekstra bir bağlantı kablosuna ihtiyacım var mı? Elimdeki modeme bağlı olan güç kablosu, sarı kablo ve iki tane gri kablo yeterli olur mu?

Diğer önerilen modem modeli nedir? Evinize fiber nasıl geliyor? WAN kablosunu AX3000T'ye takar kullanırsınız, ekstra bir şeye gerek yok.

Evinizde ONT cihazı var mı?

1772926279529.webp

Şu an kullandığınız modem modelini ve arkasındaki kabloların fotoğrafını gönderebilir misiniz?

Diğer önerilen modem modeli nedir evinize fiber nasıl geliyor WAN kablosunu AX3000T'ye takar kullanırsınız ekstra bir şeye gerek yok.

Evinizde ONT cihazı var mı?

Eki Görüntüle 231613

Şu an kullandığınız modem modelini ve arkasındaki kabloların fotoğrafını gönderebilir misiniz?

Diğer önerilen modem bu hocam https://amzn.eu/d/02QuOOcP
Kablolar da bunlar.

IMG_20260308_024005.webp

İnternetim de 100 MB ama 75-85 arası alıyorum altyapıdan dolayı.
IMG_20260308_024352.webp

Modemim de bu modelini bilmiyorum.

Diğer önerilen modem bu hocam https://amzn.eu/d/02QuOOcP
Kablolar da bunlar.

Eki Görüntüle 231616

İnternetim de 100 MB ama 75-85 arası alıyorum altyapıdan dolayı.

Hocam fiber kullandığınıza emin misniniz modeme VDSL kablosu giriyor evinizde sabit telefon hattı mı var yoksa. Modemin arkasındaki mavi port ya da WAN yazan porta kablo giriyor mu?

Hocam siz fiber değil VDSL kullanıyorsunuz AX3000t almayın kullanamazsınız.

Neden modem değistirmek istiyorsunuz?

Hocam fiber kullandığınıza emin misniniz modeme VDSL kablosu giriyor evinizde sabit telefon hattı mı var yoksa. Modemin arkasındaki mavi port ya da WAN yazan porta kablo giriyor mu?

Hocam siz fiber değil VDSL kullanıyorsunuz AX3000t almayın kullanamazsınız.

Neden modem değistirmek istiyorsunuz?

100 MB için para ödediğimi biliyorum sadece, dediğiniz gibi fiber olmayabilir. Modemde 1 aydır çok sesli bir cızırtı problemi var hocam, ne yaptıysam geçmedi. Gına geldi artık, o yüzden değiştirmek istiyorum.

100 MB için para ödediğimi biliyorum sadece, dediğiniz gibi fiber olmayabilir. Modemde 1 aydır çok sesli bir cızırtı problemi var hocam, ne yaptıysam geçmedi. Gına geldi artık, o yüzden değiştirmek istiyorum.
Benim tavsiyem, Türk Telekom müşteri hizmetlerini arayıp modem değişimi istemeniz. Anladığım kadarıyla bu işlerden çok anlamıyorsunuz ve yeni alacağınız modem “tak-çalıştır” şeklinde olmayacak; bazı ayarlar yapmanız gerekecek. En temizi Türk Telekom’u arayıp modemi değiştirmelerini istemeniz.

Ayrıca VDSL altyapıda 100 megabit paket alsanız bile hızın 75–80 Mbps civarında olması teknik limitler sebebiyle normaldir. 👍

Benim tavsiyem, Türk Telekom müşteri hizmetlerini arayıp modem değişimi istemeniz. Anladığım kadarıyla bu işlerden çok anlamıyorsunuz ve yeni alacağınız modem “tak-çalıştır” şeklinde olmayacak; bazı ayarlar yapmanız gerekecek. En temizi Türk Telekom'u arayıp modemi değiştirmelerini istemeniz.

Ayrıca VDSL altyapıda 100 megabit paket alsanız bile hızın 75–80 Mbps civarında olması teknik limitler sebebiyle normaldir. 👍

En mantıklısı sizin dediğinizi yapmak gibi görünüyor ama yeni takılacak olan modelin de adam gibi bir şey olmasını isterim hocam. Çünkü bunun için ayırdığım bir bütçe var. Ne önerirsiniz?

En mantıklısı sizin dediğinizi yapmak gibi görünüyor ama yeni takılacak olan modelin de adam gibi bir şey olmasını isterim hocam. Çünkü bunun için ayırdığım bir bütçe var. Ne önerirsiniz?

Hocam Türk Telekom modem ücreti almıyor sadece kurulum ücreti alıyor diye biliyorum modem kiralık çünkü.