Bütçe
2.500 TL

18320

Uzman
Bilgisayarda ve telefonda kullanabileceğim bir kablolu IEM arıyorum, Type-C veya 3.5 mm fark etmez. Müzik dinlemek için ve oyunlarda kullanmak için alacağım. Şu ana kadar 7Hz Zero 2 kullanıyordum ve memnundum kendisinden ancak filtresiyle ilgili sorun yaşadığım için değiştirmek durumundayım.

Rekabetçi oyun oynamadığımı belirteyim, hikayeli oyunlarda vs kullanacağım. Zero 2'de sesin ne taraftan geldiğini ayırt edebiliyordum, alacağım IEM'in de bu şekilde ses ayrımının olması güzel olur.

Müzikal açıdan ise bass ağırlıklı veya tiz ağırlıklı bir şey istemiyorum; dengeli denebilecek, sıkıcı olmayan enerjik ses karakteri tercihimdir. Bass ve tizden birini seçmem gerekirse bass seçerim, tiz ağırlıklı kulaklıklar kulağımı çok tırmalıyor, özellikle 8K frekansları. Ayrıca sadece belirli müzik türlerine değil de genel bütün müzik türlerine hitap edecek bir şey arıyorum, tabii bu bütçede ne kadar olacaksa o kadar.

Ekolayzer yapmak için elverişli olması da iyi olur benim için.

Bütçeyi bir tık daha artırabilirim gerekirse. Neler önerebilirsiniz?

Hiç düşünmeden 7Hz Elua Ultra al. Bu fiyata iki sürücülü tek IEM, EQ cevabı çok iyi. Evde 65 dolarlık Truthear Zero Red var ve bana göre sesi ondan daha iyi, soundstage'i daha geniş hissettiriyor.

Teşekkür ederim önerileriniz için. Önerdiğiniz ürünleri inceleyeceğim, izninizle birkaç soru da sormak istiyorum:

@Simon, önerdiğiniz kulaklığın Type-C ile 3.5mm versiyonları arasında ses kalitesi olarak bir fark olur mu? Eğer fark olmayacaksa direkt Type-C versiyonunu almak istiyorum, elimde dönüştürücü var ama çok kaliteli sayılmaz çünkü.
Bir de EW200 veya Wan'er 2 gibi IEM'ler bana uygun bir tercih olur mu?

@CBTSG23XrC1Z aktif olarak kullanıyorsunuz anladığım kadarıyla, müzik performansı nasıl kısaca bahsedebilir misiniz? Tizlerini ve vokal performansını merak ediyorum özellikle.

Teşekkür ederim önerileriniz için. Önerdiğiniz ürünleri inceleyeceğim, izninizle birkaç soru da sormak istiyorum:

@Simon, önerdiğiniz kulaklığın Type-C ile 3.5mm versiyonları arasında ses kalitesi olarak bir fark olur mu? Eğer fark olmayacaksa direkt Type-C versiyonunu almak istiyorum, elimde dönüştürücü var ama çok kaliteli sayılmaz çünkü.
Bir de EW200 veya Wan'er 2 gibi IEM'ler bana uygun bir tercih olur mu?

@CBTSG23XrC1Z aktif olarak kullanıyorsunuz anladığım kadarıyla, müzik performansı nasıl kısaca bahsedebilir misiniz? Tizlerini ve vokal performansını merak ediyorum özellikle.
Rica ederim. Type-C olani alabilirsin. Bir fark olmayacaktir. EW200'u ben kullaniyorum ve bass'i tize tercih eden biri icin Klean'i oneririm. Waner 2 icin de ayni sekilde. Bass tercihi tize gore ondeyse Waner 2'yi onermem. Elua Ultra modeli de fiyatina gore guzel bir kulaklik. Bass olarak burada onerilen tum kulakliklardan daha fazla bass'a sahip. Guzel kulaklik o da. Elua Ultra'nin tiz performansi gayet iyi. Kulak tirmalamaz ve asiriya kacmaz. Vokal olarak biraz bass agirlikli oldugu icin Zero 2'deki gibi vokallerin geride kaldigini hissedebilirsin. Ayrica cift surucu olmasi onu diger kulakliklardan iyi yapmiyor. Mesela Meze Astru modeli tek DD olmasina ragmen 900 dolara satilan bir IEM ve ZiiGaat, Kiwi Ears gibi markalarin 4X BA 2 DD configli kulakliklarindan daha iyi ses cikariyor. Hem de tek surucu ile. O yuzden IEM secimi yaparken sayisal verilere bakma. Bir sey ifade etmiyor.

U-shaped/V-shaped bir IEM olmasına rağmen bass'lar, midleri ve tizleri hiç boğmuyor, KZ'nin IEM'leri gibi de tizleri rahatsız etmiyor. Vokaller orta konumda ve dolgun, geride kalmıyor. Zero Red ile yan yana karşılaştırınca özellikle bu şarkıda Elua Ultra'da imaging'in daha iyi olduğunu hissediyorum. Düşen topların konumu çok daha rahat anlaşılıyor, ayrıca ses sahnesi de daha geniş. Zero Red'de toplar kulağa daha yakın bir şekilde düşüyor, Elua Ultra'da daha geniş duyluyor. Bu da oyunlarda daha iyi ses kasma demek, şarkılarda da enstürmanlar daha iyi seçilebiliyor üst üste binmiyor. Bir de 10Khz arasına boost yapıldığı için müzikteki mikro detaylar çok daha iyi duyuluyor. Fiyatına göre kaçırılmaması gereken bir IEM bence, 1600'e falan almıştım ben.