Bütçe
2.500 TL

Wierotten

Uzman
Excalibur G870 laptopum var. Depolaması 500 GB olduğu için artık çok yetersiz kalmaya başladı. 1 TB takviye yapmayı düşünüyorum. Laptopta şu an takılı olan SSD Crucial'ın CT500P3PSSD8 modeli. Daha fiyat performans olması adına GEN3 veya gerçekten uygun fiyatsa GEN2 arabirimli SSD'lerde olur. Özellikle 2000 TL veya altına önerebileceğiniz varsa süper olur. Tüm önerilerinizi bekliyorum ve önerirken nedenini belirtirseniz (en azından belirgin bir farkını) çok mutlu olurum.

Hayır, o yüzden yeni alacağımın hızı daha düşük olsa da sorun yok
Hocam bence az daha koyun bunu alin, Windows'u da buna kurun P3 Plus'ı da depolama diski yapın. Bu diskin de kalanını depolama için kullanın.

DRAM'li bir SSD'ye geçmiş olursunuz, daha mantıklı olur.

Hocam bence az daha koyun bunu alin, Windows'u da buna kurun P3 Plus'ı da depolama diski yapın. Bu diskin de kalanını depolama için kullanın.

DRAM'li bir SSD'ye geçmiş olursunuz, daha mantıklı olur.
Bana çok büyük avantajlar sağlar mı peki fiyat olarak biraz fazla fark var

İşletim sisteminin olduğu diskin DRAM'li olması tabii ki daha iyi olacaktır hocam. Benim tavsiyem öyle, almışken iyisini alın.
RAM takviyesi de yapmak istiyorum 16 GB o yüzden fiyat olarak orta segment bir SSD bulmak istiyorum 2200 - 2500 arası. DRAM'li bir SSD alsam Windows'un RAM tüketimi ciddi oranda zayıflar mı?

RAM takviyesi de yapmak istiyorum 16 GB o yüzden fiyat olarak orta segment bir SSD bulmak istiyorum 2200 - 2500 arası. DRAM'li bir SSD alsam Windows'un RAM tüketimi ciddi oranda zayıflar mı?
DRAM'siz SSD'ler yoğun kullanımda yavaşlar, daha az ömürleri bulunur. Evet, DRAM'li alırsanız sizin RAM'iniz değil SSD'nin ramine veri yazar.

Çok bir şey değişmez RAM tüketiminde, ancak bu bütçedeyken az daha koyup DRAM'li bir model almak daha mantıklı.

DRAM'siz olarak bu ikisi olabilir.

Son düzenleme:
DRAM'siz SSD'ler yoğun kullanımda yavaşlar, daha az ömürleri bulunur. Evet, DRAM'li alırsanız sizin RAM'iniz değil SSD'nin ramine veri yazar.

Çok bir şey değişmez RAM tüketiminde, ancak bu bütçedeyken az daha koyup DRAM'li bir model almak daha mantıklı.

DRAM'siz olarak bunlar olabilir.

bunu önerir misiniz peki?

bunu önerir misiniz peki?
O paraya PCle 4.0 varken niye 3.0 alasiniz ki? Oldukça mantıksız. DRAM'i var, o avantajı mevcut. Ancak hızları mevcut diskinizden de az. Sorun değil derseniz Windows diski olabilir, ancak hızları daha az olacak, bundan etkilenirsiniz.