Bütçe
2.500-3.000 TL
A650GF, Evga Supernova G3, G5, Focus GX650, Silentstorm 650, Core Reactor 650... Bunlara bir bak bakalım.

NZXT C650, Phanteks AMP 650. Aklıma geldikçe ekliyorum.

Aynı PCB olduğuna emin miyiz?

Eki Görüntüle 187458

Aris dediğim gibi belirtmiş zaten, alternatif bir direnç çözümü kullanmamış Antec. Tebrikler ne diyeyim.
1758732671669.webp

1758732706583.webp

Tasarımları nereyse bire bir aynı. Yalnız evet, aynı PCB olmayabilir. Delta muhtemelen ufak tefek değişiklikler yapmıştır.

AMP 650'nin Focus Plus altyapısını kullandığını hatırlıyorum hayal mayal

Aynen öyle.

Focus Plus'ın da 1. partisi çeşitli yönlerden kötüydü sanki. Sonradan Focus Plus'a V2 gibi bir şey getirip bunları düzeltmişlerdi sanırım.

Focus'un GX platformunu kullanıyor, sorunlarından arındırılmış sürümü.

G3'ü 750W olarak birisi 2250 TL'ye satıyor bu arada. 650W şart değilse o modellerin 750W olanlarını da aratabilirsin. İlla ki çıkarlar.

Son olarak 2. el Core Reactor II VE mi alayım yoksa sıfır Delta GPS-650 mi? Yalan yok, Core Reactor'un 7 yıl garantisine gözüm kaymıyor değil. En azından bir de XPG'de muhatap vardır gibi düşünüyorum ama diğeri de sıfır en nihayetinde.

VE olanı aşağı yukarı MSI A-GL ve Corsair RM-e serileri ile benzer segmentte. O fiyata epey iyi yani anlayacağın. Ben direkt VE alıp geçerdim.

Bu tarz üreticilerdeki gördüğüm en büyük problem bu, yani son kullanıcı için PSU üretmeyip canları sıkıldığı için üretince adamlar doğru düzgün fan koymayıp, kabloları da 1990 yılından kalma gibi koyup, içine ne kadar kaliteli şey varsa dolduruyorlar. Bir yandan iyi bir şey kaliteli doldurmaları da kalanını salıyorlar böyle.

Core Reactor II VE'nin fan profili ne durumda?

1758733255065.webp

Aris abiye göre bu şekilde. Şu notu ekliyor:

"The average noise output is notably higher than that of the 850W unit, showing a not properly tuned fan speed profile. XPG informed me that this will be fixed in the final units."

Senin alacağın en günceli mi bilinmez, yine de ses seviyesi ortalama. A650GF ve Delta'dan daha iyi.

RM650x olsaydı iyiydi işte, ölüm sessizliğinde çalışıyordu o seriler. Bu da elindekine göre 10 dB kadar daha sessiz gerçi.

1758733555210.webp

30 dB seviyesini 470W civarından sonra geçiyor, kabul edilebilir gayet.

Eki Görüntüle 187468
Aris abiye göre bu şekilde. Şu notu ekliyor:

"The average noise output is notably higher than that of the 850W unit, showing a not properly tuned fan speed profile. XPG informed me that this will be fixed in the final units."

Senin alacağın en günceli mi bilinmez, yine de ses seviyesi ortalama. A650GF ve Delta'dan daha iyi.

RM650x olsaydı iyiydi işte, ölüm sessizliğinde çalışıyordu o seriler. Bu da elindekine göre 10 dB kadar daha sessiz gerçi.

Eki Görüntüle 187470

30 dB seviyesini 470W civarından sonra geçiyor, kabul edilebilir gayet.
Muhtemelen 450-500W civarı bir güç tüketimim olur oyunlarda. O güç tüketimi seviyesinde de ısı haritasına baktığım kadarıyla dB seviyesi iyi seviyede. Bir aksilik olmazsa Core Reactor II VE'yi alacağım o halde.

Konuya cevap yazan herkese teşekkürler.