GTR

Uzman
Yer
Manisa
Merhaba. Kablonet'in kiralayarak vermiş olduğu ZTE F6600 5 dakikada bir 5 saniyelik paket kaybı yaşıyorum. Bu sırada neredeyse hiçbir şey yapamıyorum. FTTN altyapı var ve sorunun altyapıda olduğunu düşünmüyorum. Zaten normalde sorun olmuyor sadece paket kaybı oluyor. Ama CS2 oynadığım için bana çok sıkıntı çıkartıyor bu durum. Müşteri hizmetlerinden ne yaptıysam da ekip göndermedim. Ayrıca paket kaybı olurken modemin loss ışığı yanmıyor. Hatta paket kaybı olduğunda modemin arayüzü olan 192.168.1.1'e bile girilmiyor. Yani sorun modemde. Ben de 2.500 TL bütçe ile modem alıp bridge modunda kullanmak istiyorum. Ama kafama birkaç şey takıldı. Modem sorunlu olduğu için bridge modda da paket kaybı olur mu? Ayrıca Wi-Fi kullanmak zorundayım çünkü FTTN olduğu için modem bilgisayara kablo çekilemeyecek bir yerde. Sizce hangi modemi almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Kablonet'in kiralayarak vermiş olduğu ZTE F6600 5 dakikada bir 5 saniyelik paket kaybı yaşıyorum. Bu sırada neredeyse hiçbir şey yapamıyorum. FTTN altyapı var ve sorunun altyapıda olduğunu düşünmüyorum. Zaten normalde sorun olmuyor sadece paket kaybı oluyor. Ama CS2 oynadığım için bana çok sıkıntı çıkartıyor bu durum. Müşteri hizmetlerinden ne yaptıysam da ekip göndermedim. Ayrıca paket kaybı olurken modemin loss ışığı yanmıyor. Hatta paket kaybı olduğunda modemin arayüzü olan 192.168.1.1'e bile girilmiyor. Yani sorun modemde. Ben de 2.500 TL bütçe ile modem alıp bridge modunda kullanmak istiyorum. Ama kafama birkaç şey takıldı. Modem sorunlu olduğu için bridge modda da paket kaybı olur mu? Ayrıca Wi-Fi kullanmak zorundayım çünkü FTTN olduğu için modem bilgisayara kablo çekilemeyecek bir yerde. Sizce hangi modemi almalıyım?

PPPoE bilgilerini elde edip Xiaomi AX3000t cihazına OpenWrt kurup cihazın WAN portuna PPPoE bilgilerini girerek kullanabilirsin.

Selam. Ben Keenetic marka model kullanıyorum 3 yıla yakın ve hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadım ek olarak paket kaybını vs. önlemek için çoğu modellerinde Akıllı Sıra yönetimi özelliği var. Modem olarak Keenetic tavsiye edebilirim fakat yine de iyice araştırmalısın.

CS'de yaşadığın packet loss konusuna gelirsek, 1 buçuk aydan fazladır yaşıyorum faceit'te 7 level civarıydım 3 levela düştüm hala düzelmedi packet loss sorunu. Müşteri hizmetlerini arıyorum packet lossun ne olduğunu bile bilmiyorlar. Hız değerlerine bakıyorlar bir sıkıntı yok diyorlar ama packet lossun hızla alakalı olmadığını bilemeyecek kadar bilgisizler. Kafayı yersin.

Muhtemelen CGNAT havuzunda olduğum ve olduğun için packet loss oluyor. IPv4 adresleri bittiği için telekomlar aynı ip adresini birden fazla kişiye atıyorlar ve aynı ip adresi üzerinden internete çıkıyor yüzlerce kişi ve bu da ağ tıkanıklığına yani packet lossa sebep oluyor bildiğim kadarıyla. Statik IP aboneliği alıp packet lossun düzeldiğini söyleyenler var ama işe yaramadığını söyleyenler de var. Ben şahsen denemedim çünkü 2 gün kadar önce fiber çekildi eve kadar 1 2 haftaya da bağlayacaklar. Düzeleceğini umuyorum.

Tavsiyem, evet telekomun verdiği modem dandik ama aynı anda 5 - 8 kişi bağlanmıyorsanız modemle alakalı değildir muhtemelen. Ya altyapı eskidir ya da CGNAT havuzundasındır.
CGNAT havuzunda olduğunu öğrenmek için Google'da WhatsMyIP gibi sitelere girip IP adresini öğren ardından modem arayüzüne girip bir de oradaki IP adresine bak. İkisi farklıysa CGNAT havuzundasın demektir.

Selam. Ben Keenetic marka model kullanıyorum 3 yıla yakın ve hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadım ek olarak paket kaybını vs. önlemek için çoğu modellerinde akıllı sıra yönetimi özelliği var. Modem olarak Keenetic tavsiye edebilirim fakat yine de iyice araştırmalısın.

CS'de yaşadığın packet loss konusuna gelirsek, 1 buçuk aydan fazladır yaşıyorum FACEIT'te 7 level civarıydım 3 levela düştüm hala düzelmedi packet loss sorunu. Müşteri hizmetlerini arıyorum packet lossun ne olduğunu bile bilmiyorlar. Hız değerlerine bakıyorlar bir sıkıntı yok diyorlar ama packet lossun hızla alakalı olmadığını bilemeyecek kadar bilgisizler. Kafayı yersin.

Muhtemelen CGNAT havuzunda olduğum ve olduğun için packet loss oluyor. IPv4 adresleri bittiği için Telekom'lar aynı IP adresini birden fazla kişiye atıyorlar ve aynı IP adresi üzerinden internete çıkıyor yüzlerce kişi ve bu da ağ tıkanıklığına yani packet lossa sebep oluyor bildiğim kadarıyla. Statik IP aboneliği alıp packet lossun düzeldiğini söyleyenler var ama işe yaramadığını söyleyenler de var. Ben şahsen denemedim çünkü 2 gün kadar önce fiber çekildi eve kadar 1 2 haftaya da bağlayacaklar. Düzeleceğini umuyorum.

Tavsiyem, evet Telekom'un verdiği modem dandik ama aynı anda 5 - 8 kişi bağlanmıyorsanız modemle alakalı değildir muhtemelen. Ya altyapı eskidir ya da CGNAT havuzundasındır.
CGNAT havuzunda olduğunu öğrenmek için Google'da whatsmyıp gibi sitelere girip IP adresini öğren ardından modem arayüzüne girip bir de oradaki IP adresine bak. İkisi farklıysa CGNAT havuzundasın demektir.

Hocam IP derken 192.168.1.3 yazıyor mesela modem arayüzünde kullandığım cihaza o mu? Başka IP yok modem arayüzünde.