2. Diskim %100 Kullanımda olarak gözüküyor

shalaediz

Uzman
Öncelikle herkese merhaba. Geçen sene Samsung SSD'ime ek olarak aldığım "Kingston snv2S2000G" adlı M.2 SSD'im son birkaç aya kadar sorunsuz çalışıyordu. Bilgisayarımı Windows 11'e güncellediğimde ise birkaç aydır ciddi sorunlar yaşıyorum. Öncelikle bilgisayarda herhangi bir okuma/yazma eylemi gerçekleşmemesine rağmen bu SSD'im %100 kullanılıyor olarak gözüküyor. Herhangi bir kullanım olmamasına rağmen %100 kullanıldığı için bilgisayarın performansı epey düşüyor hatta neredeyse kullanamayacak hale geliyor. Bazen düzeliyor ve günlük işlerime devam edebiliyorum. Ancak bu durum kronik bir hale gelmeye başladı. Bütün kontrollerini yaptım ve sürücülerini güncelledim. Sorun teşkil edebilecek tüm uygulamaları kaldırdım ve Windows hizmetlerinden kapatmamın önerildiği bazı hizmetleri de kapattım ancak sorun hala devam ediyor. Gündelik işlerime devam edemiyorum zira bilgisayardaki belgelerin çoğu bu SSD'imde ve bu sorun düzelmediği sürece de onlara erişemiyorum. Bilgisayarı kapatırken de epey uğraştırıyor ve oyunlara giremiyorum. Oyun güncelleme bazı zamanlar benim için işkence haline geldi. Diskin sağlığı %100 ve kullanım %0'ken tam performansta çalışabiliyor. Virüs kontrollerini de tamamladım. Umarım sorunu çözebilirim. Hatanın kaynağını bulabilmeniz için ek bir bilgiye ihtiyacınız olursa hemen atarım. Şimdiden teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• aaa.webp
    31,9 KB · Görüntüleme: 84
  • test.webp
    75,5 KB · Görüntüleme: 81
Son düzenleyen: Moderatör:
Sürücü güncellemesi derken SSD'min sürücüsünü kendi uygulaması üzerinden sürekli güncel tutmaya özen gösteriyorum. Ama Firmware Update denemedim. Yani daha doğrusu Firmware Update yapmamı öneren hiç olmadı ve ben de bilmediğim için denemedim hiç.

Halen çözüme ulaşamadım. Uygulamalara girişim aksıyor, bilgisayarım takılıyor özellikleri iyi de olsa.

Son düzenleme:
Merhaba, aynı diske sahibim ve aynı dertten muzdaribim. Problemi çözebildiniz mi?
Merhaba, ben bunu detaylı araştırdım ve şöyle bir sonuca vardım ki bu modelin kronik bir problemiymiş. Genelde 1. yılını doldurduktan sonra bu sorun başlıyor. Bunun çözümü olarak da bir sonuca varamadım, aynı problem devam etmekte. Donanımsal bir problem olduğu için Kingston'a bu problemi bildirdim ve değiştirilmesi gerektiğini söylediler. Benim vaktim o sıra olmadığı için fotoğrafını atamadım ve değiştiremedim ancak durum bu şekilde. Muhtemelen değiştirilmesi gerekecek.

Teşekkürler, ben de tüm araştırmalarımda kronik bir problem olduğu harici sonuca gidememiştim. Ürünü Amazon aracılığı ile yurt dışından aldım fakat değiştirebilir miyim en ufak fikrim yok.

Kingston'a bir yaz bakalım. Ben de Amazon ile yurt dışından aldım. Ben yazdığımda 3-5 gün içinde yanıt aldım ve "Dediğinize göre değiştirilmesi gerekiyor. Bize bu destek ticket'ının kodunun beyaz bir kağıda yazılı olduğu ve üzerinde SSD'nin bulunduğu bir fotoğraf atmanız lazım" dediler. Ben müsait olamadığım için atmadım ancak atacağım.

Uzun bir zaman sonra merhaba. SSD için hem yurt dışı hem yurt içi Kingston ile uzun mailleşmeler neticesinde ssdmi Kingston TR servisine gönderdim ve servis 3 gün içinde bana sıfır kapalı kutu ürün verdi. Böylece problemden kurtulmuş oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…